Сирна паска фісташкова
(покроковий рецепт з фото)
Як зробити сирну паску ще смачніше? Додайте в неї фісташок! Виходить неймовірно ніжна і смачна паска, схожа навіть більше на десерт. Рекомендую всім рецепт сирної паски фісташкової!
Сирну паску можна робити не тільки з родзинками або сухофруктами, але і з горішками. Пропоную вам спробувати приготувати фісташковий паску. Вибирайте сир домашній, жирненький, щоб паска була смачніше і краще зберігала свою форму. Для приготування сирної паски фісташкової нам знадобляться фісташки, НЕ солоні, НЕ чищених приблизно 400 грам має бути.
- Сир - 500 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Фісташки очищені - 200 грам
Підготуйте інгредієнти.
Обов'язково сир перетріть через сито.
Вершкове масло розтопіть і злегка остудіть.
Необхідно підготувати фісташки: очистіть їх від шкарлупок, залийте окропом на 5-6 хвилин, потім злийте воду і залийте холодною водою на 2-3 хвилини. Цей крок потрібно повторити кілька разів, щоб лушпиння просто знімалася, а то потім буде в пасці попадатися, думаю, цього вам не хочеться.
Потім фісташки подрібніть в блендері або кавомолці.
Тепер змішайте протертий сир, цукор, ванілін, яйця і масло вершкове розтоплене.
Додайте в масу подрібнені фісташки.
Ретельно перемішайте.
Пасочніцу застеліть марлею в два-три шари, поставте в тарілку (для рідини, що буде стікати).
Щільно викладіть сирну масу. І накрийте кінцями марлі.
Зверху поставте тарілку, бажано плоску, а на неї гніт - банку з водою, наприклад. Надішліть паску в холодильник на ніч, годин на 10-12.
Готова сирна паска фісташка виходить смачною, нагадує фісташкове морозиво. Прикрасити її теж можна фісташками. Смачного!