Шоколадний торт за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний торт - це хіт в будь-який час року і на будь-яке торжество. Але можна приготувати такий торт і просто до чаю, витративши до смішного мало часу. Як приготувати шоколадний торт без яєць? просто!
Торт виходить всередині не сухий, а м'який і соковитий. Головне під час випікання перевіряти готовність дерев'яною забочісткой. Прикрашати його можна на свій розсуд: ягодами, фруктами, горіхами. Можна присипати цукровою пудрою.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 Чайна ложка (або ванільна есенція)
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
- Шоколад - 100 грам
- Малина - 100 грам
1. Змішайте в чаші міксера борошно, цукор, какао, розпушувач і сіль.
2. В окремій ємності змішайте рослинне мало (або топлене вершкове), оцет і ванільну есенцію. Додайте все до сипучим інгредієнтів.
3. Почніть перемішувати все міксером, а потім додайте воду кімнатної температури. Має вийти однорідне шоколадне тісто.
4. Дно і боки чаші мультиварки змастіть маслом. Вилийте туди тісто, розрівняйте його, щоб корж вийшов рівним. Печіть в режимі "випічка" від 25 до 40 хвилин. Якщо печете в духовці, заздалегідь розігрійте її до 180 градусів і випікайте 30 хвилин.
5. Дістаньте пиріг з форми тільки після його повного остигання. Зверху покрийте розтопленої шоколадкою (або зваріть помадку).
6. Прикрасьте все малиною або будь-якими ягодами. Виходить смачно і красиво