Шоколадні тістечка зі смаком мигдалю
(покроковий рецепт з фото)
Друзі, сьогодні хочу поділитися з вами рецептом просто незвичайно ароматних тістечок! А вся справа в мигдалі, шоколаді і ніжних вершках… Давайте пробувати? !
У рецепті я не тільки розповім вам, як приготувати шоколадні тістечка зі смаком мигдалю, але і відкрию секрет, як швидко і просто очистити мигдаль від шкірки, розповім, як правильно зберігати його. Форму для випічки я використовую розміром 25 з 30. Від ширини форми буде залежати висота тістечка, враховуйте це при виборі. Обов'язково використовуйте пергамент, він допоможе легко зняти корж з дека, змащувати його не потрібно. Решта подробиць читайте в моєму рецепті! хай щастить!
- Гіркий шоколад - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Мелений мигдаль - 200 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Жирні вершки - 200 мілілітрів (для прикраси )
- Мигдаль очищений - 40 грам (для прикраси )
- Загущувач вершків - 1 штука (пакетик)
Підготуйте необхідні продукти. Вершки приберіть в холодильник, добре охолодіть до моменту приготування прикраси для тістечок.
Горький шоколад і вершкове масло покладіть в каструлю і на повільному вогні розтопіть. Перемішайте масу і охолодіть трохи.
У високій тарі з'єднайте яйця і цукор.
Збивайте електровенчіком або міксером на високих оборотах до отримання світлої пишної маси. У мене пішло 4-5 хвилин.
Мигдалеву борошно з'єднайте з розпушувачем, перемішайте добре.
Вводите миндальную борошно в яєчну масу частинами, лопаткою перемішуючи масу. Міксер більше не знадобиться.
Далі введіть шоколадно-вершкову масу.
Перемішайте лопаткою або ложкою тісто до повної однорідності. Воно пишне і в'язке, не дуже щільне.
Застелите форму пергаментом, перелийте тісто і лопаткою розподіліть рівномірно. Надішліть в духовку випікатися, температура - 160 градусів, час - 40 хвилин, не більше.
Тепер займіться підготовкою мигдалю. Щоб мигдаль легко очищався, його потрібно залити на хвилину крутим окропом.
Злийте окріп, пальцями натискайте на кожне ядро і знімайте шкірку. Очищений мигдаль покладіть в холодну воду, промийте, щоб він не потемнів. Покладіть його на деко і відправте в духовку на 5-6 хвилин, температура - 60 градусів. От і все, зберігайте його в скляній тарі або в герметично закритому паперовому пакеті скільки завгодно.
Тістечко готове, остудіть його повністю.
Прикрасити тістечко можна різними способами, наприклад, купити 1 упаковку глазурі зі смаком марципану або будь-яким іншим, приготувати глазур згідно інструкції на упаковці і прикрасити нею і очищеним мигдалем охолоджене тістечко.
А можна прикрасити збитими вершками. Для цього знадобляться жирні вершки (жирність 33-35%) і пакетик згущувача вершків.
А можна прикрасити збитими вершками. Для цього знадобляться жирні вершки (жирність 33-35%) і пакетик згущувача вершків.
Охолоджені вершки збийте віночком до загусання, додайте ложечку цукрової пудри, пакетик згущувача (він закріпить ефект збивання) і збивайте ще 5 хвилин.
Поріжте тістечко на квадратики, прикрасьте збитими вершками або глазур'ю, покладіть зверху по два-три горішка.
Пригощайтеся!