Рецепт Східне печиво фото

Східне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Горіхи, Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Печиво

"схід справа тонка". Ця фраза з відомого кінофільму найкраще характеризує східну кухню, в якій дуже люблять солодощі. Поділюся одним рецептом, як приготувати східне печиво.

На сході не прийнято до столу готувати один десерт, часто господині пропонують кілька частувань: наприклад, тушковане м'ясо, xalvu, шербет і печиво. Солодощі обов'язково містять в своєму складі багато цукру, горіхів, меду, насіння, кунжуту. Східне печиво залишається довго свіжим і розсипчастим.

  • Вершкове масло - 70 грам
  • Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Ваніль - За смаком
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 1, 5 склянки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Горіхи волоські - 7 штук
східне печиво - фото крок 1
1. Готую сироп: в сотейник наливаю воду і додаю цукровий пісок. Відправляю каструлю на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і готую 10 хвилин, потім додаю лимонний сік, варю ще 2-3 хвилини і прибираю з вогню.
східне печиво - фото крок 2
2. Масло нарізаю шматочками і розтоплюю в мікрохвильовій печі, вбиваю до нього яйце, додаю ваніль за смаком і цукрову пудру.
східне печиво - фото крок 3
3. Вливаю рослинне масло, змішую борошно з розпушувачем, потроху вводжу до рідких інгредієнтів. Замішую еластичне і повітряне тісто.
східне печиво - фото крок 4
4. Від загальної маси м'якого тесту відщипую невеликі шматочки, скачують кожен в кульку і викладаю на деко, чищу волоські горіхи, всередину кожного печива кладу один горішок.
східне печиво - фото крок 5
5. Випікаю печиво в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці 20-30 хвилин (до рум'яної скоринки). Готове печиво перекладаю в миску і заливаю раніше приготовленим сиропом, залишаю для просочення на 1-3 годину, періодично перевертаю його.
східне печиво - фото крок 6
6. Східне печиво виходить дуже солодким, тому подаю я його з чаєм або кавою без цукру.

Схожі рецепти