Східне печиво
(покроковий рецепт з фото)
"схід справа тонка". Ця фраза з відомого кінофільму найкраще характеризує східну кухню, в якій дуже люблять солодощі. Поділюся одним рецептом, як приготувати східне печиво.
На сході не прийнято до столу готувати один десерт, часто господині пропонують кілька частувань: наприклад, тушковане м'ясо, xalvu, шербет і печиво. Солодощі обов'язково містять в своєму складі багато цукру, горіхів, меду, насіння, кунжуту. Східне печиво залишається довго свіжим і розсипчастим.
- Вершкове масло - 70 грам
- Масло рослинне - 2, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Ваніль - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Горіхи волоські - 7 штук

1. Готую сироп: в сотейник наливаю воду і додаю цукровий пісок. Відправляю каструлю на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і готую 10 хвилин, потім додаю лимонний сік, варю ще 2-3 хвилини і прибираю з вогню.

2. Масло нарізаю шматочками і розтоплюю в мікрохвильовій печі, вбиваю до нього яйце, додаю ваніль за смаком і цукрову пудру.

3. Вливаю рослинне масло, змішую борошно з розпушувачем, потроху вводжу до рідких інгредієнтів. Замішую еластичне і повітряне тісто.

4. Від загальної маси м'якого тесту відщипую невеликі шматочки, скачують кожен в кульку і викладаю на деко, чищу волоські горіхи, всередину кожного печива кладу один горішок.

5. Випікаю печиво в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці 20-30 хвилин (до рум'яної скоринки). Готове печиво перекладаю в миску і заливаю раніше приготовленим сиропом, залишаю для просочення на 1-3 годину, періодично перевертаю його.

6. Східне печиво виходить дуже солодким, тому подаю я його з чаєм або кавою без цукру.