Рецепт «шарлотка» з заварним кремом фото

«шарлотка» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Шарлотка

Хочете навчу вас, як перетворити звичайний яблучний пиріг в приголомшливий десерт, який напевно оцінять і дорослі, та діти? Сам процес зовсім нескладний, так що рецепт раджу брати на замітку!

Хочу розповісти вам, як приготувати "шарлотку" з заварним кремом. Крім того, ви завжди можете додати родзинки, горішки, цукати за смаком в тісто, щоб вийшло ще смачніше. Погляньте на класичний рецепт абсолютно по новому

  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Яблуко - 3-4 штук
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Жовтки - 2 штуки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки (в вершках)
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Ізюм, горіхи - За смаком (по бажанню)
1
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
2
Яблука очистіть, наріжте тонкими часточками і викладіть у форму.
3
Для приготування тіста збийте яйця з цукром до пишності, додайте розпушувач і борошно.
4
По бажанню, можна додати родзинки, горіхи, корицю, наприклад. Вилийте тісто у форму і відправте запікатися до рум'яності (близько 40 хвилин).
5
Щоб зварити крем розітріть жовтки з цукровою пудрою, додайте борошно.
6
Вливайте невеликими порціями молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
7
Поставте крем на вогонь. Постійно помішуючи, Уваров його до загустіння (приблизно 10 хвилин).
8
Готовий пиріг трохи остудіть, перекладіть з форми на тарілку. Зверху змастіть заварним кремом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти