Шарлотка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів яблучних пирогів не злічити. І тут я покажу, як приготувати шарлотку з яблуками в духовці. Це не найшвидший і простий варіант, але він вигідно відрізняється від багатьох до смаку і текстурі.
Мені здається, що це найвдаліший рецепт шарлотки з усіх, які я пробувала. А їх було чимало. Тут тісто виходить неймовірно повітряним. А яєчний присмак, яким грішать деякі шарлотки, відчувається мінімально. Напевно, не всі на це звертають увагу, але я на це реагую.
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яблуко - 4-5 штук
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Манька - 1 Ст. Ложка
Яблука очистіть і наріжте часточками, покладіть красиво в форму, змащену маслом і присипану манкою. Посипте яблука корицею.
Тепер важливий момент: відокремлюємо жовтки і збиваємо їх з половиною цукру до білої піни віночком або міксером.
Окремо міксером починаємо збивати білки, поступово всипаючи цукор. Збиваємо до пишної піни.
Тепер акуратно з'єднуємо обидві маси і поступово всипаємо борошно. Перемішуємо до однорідності.
Викладаємо тісто на яблука, розподіляємо і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Тісто має стати золотистим, а сірник повинна виходити сухою.