Шарлотка з яблуками без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка - це популярний і улюблений рецепт фруктового пирога. Її печуть з яблуками, грушами, персиками, апельсинами та іншими фруктами. Розповідаю, як приготувати шарлотку з яблуками без яєць.
Шарлотку з яблуками можна спекти в будь-який час року, адже яблука продаються у нас круглий рік. Десерт смачний, простий у приготуванні. Можна додати до пирога сухофрукти, горіхи. До столу пиріг подають вже остиглим, щоб яблука при розрізанні ножем не розвалилися.
- Яблука - 1 кілограм
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Ваніль - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1
Яблука вимийте і очистіть від шкірки, потім розріжте на 2 частини і наріжте невеликими шматочками.
2
У миску влийте кефір, додайте до нього манку, борошно, цукор, ванільний цукор, щіпку солі і соду, гарненько перемішайте.
3
Викладіть яблука в тісто і перемішайте, по консистенції воно нагадує густу сметану.
4
Форму для випічки застеліть пекарської папером і вилийте тісто, розподіліть його рівномірно і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
5
Дістаньте шарлотку і залиште її на плиті до охолодження, потім перекладіть з форми і подавайте остиглий пиріг до столу.