Рецепт Шарлотка з яблуками без яєць фото

Шарлотка з яблуками без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
На полуденок
Випічка , Шарлотка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Шарлотка - це популярний і улюблений рецепт фруктового пирога. Її печуть з яблуками, грушами, персиками, апельсинами та іншими фруктами. Розповідаю, як приготувати шарлотку з яблуками без яєць.

Опис приготування:

Шарлотку з яблуками можна спекти в будь-який час року, адже яблука продаються у нас круглий рік. Десерт смачний, простий у приготуванні. Можна додати до пирога сухофрукти, горіхи. До столу пиріг подають вже остиглим, щоб яблука при розрізанні ножем не розвалилися.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Манька - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Ваніль - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
1
Яблука вимийте і очистіть від шкірки, потім розріжте на 2 частини і наріжте невеликими шматочками.
2
У миску влийте кефір, додайте до нього манку, борошно, цукор, ванільний цукор, щіпку солі і соду, гарненько перемішайте.
3
Викладіть яблука в тісто і перемішайте, по консистенції воно нагадує густу сметану.
4
Форму для випічки застеліть пекарської папером і вилийте тісто, розподіліть його рівномірно і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
5
Дістаньте шарлотку і залиште її на плиті до охолодження, потім перекладіть з форми і подавайте остиглий пиріг до столу.

Схожі рецепти