Sharlotka з grushami
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний рецепт передбачає використання яблук для начинки, але сьогодні розповім, як приготувати «шарлотку» з грушами. Цей десерт подається ще теплим, з кулькою морозива або заварним кремом.
Ви можете використовувати для начинки один фрукт або їх комбінацію, наприклад: груші з яблуками, яблука зі сливами та інше. У цьому рецепті замість тесту використовуються кірки білого хліба, які перед приготуванням просочують сиропом. Ви можете спекти шарлотку у великій формі або порційно, як в рецепті.
- Груші - 1, 5 кілограма
- Вершкове масло - 190 грам(60 грам для начинки, 130 грам для основи)
- Цукор - 160 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
- Ізюм - За смаком
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Білий хліб - 20 скибочок
1. Вимийте груші, очистіть їх від шкірки, потім розріжте на 2 частини і видаліть насіння, хвостики. Розріжте груші на невеликі шматочки. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і викладіть фрукти.
2. Додайте до фруктів воду, коньяк і цукровий пісок (130 грам), перемішайте, викладіть родзинки, лимонну цедру і сік одного лимона. Готуйте близько 20-30 хвилин.
3. Відріжте кірки хліба, залиште тільки м'якуш. Розтопити вершкове масло, кожен шматочок хліба змастіть їм.
4. Розламайте хліб на відповідні шматочки і викладіть на дно невеликої форми. Сформуйте бортики з хліба.
5. Розподіліть начинку між усіма формами і викладіть всередину.
6. Накрийте залишилися шматочками хліба і поверх кожного викладіть трохи цукрового піску.
7. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хвилин. Подавайте випічку відразу з кулькою морозива.