Рецепт Sharlotka biskvitnaya (торт) фото

Sharlotka biskvitnaya (торт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Шарлотка

Цей десерт дуже різноманітний, існує велика кількість начинок. Ви можете зробити її з кремом або з фруктовим пюре, з ягодами або з шоколадом. Розповім, як приготувати шарлотку бісквітну.

Для прикраси та начинки можна використовувати будь-які фрукти, ягоди. Незважаючи на гадану складність, цей покроковий рецепт дуже простий. Десерт до столу приємно подавати вже остиглим. Він підійде для свята або для сімейних посиденьок.

  • Жовтки - 8 штук(5 штук для тіста, 3 штуки для крему)
  • Цукор - 225 грам(115 грам, 60 грам для крему, 50 грам для сиропу)
  • Ваніль - За смаком
  • Білки - 7 штук
  • Борошно - 100 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 44 грам(35 грам, 9 грам для крему)
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершки - 330 мілілітрів
  • Желатин - 3 грами
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Апельсин - 0, 5 штуки
  • Ром - 25 мілілітрів
  • Ягоди - За смаком (малина, полуниця, смородина, чорниця)
  • Фрукти - За смаком (ківі, яблука, груші)
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 1
1. У миску викладіть охолоджені курячі білки, додайте 50 грам цукру і збивайте до утворення міцних верхів.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 2
2. В іншу миску викладіть курячі жовтки, збивайте їх з 60 грамами цукру близько 10 хвилин на високій швидкості.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 3
3. Перекладіть жовтки до збитим білкам, акуратно перемішайте лопаткою, але не дуже довго, щоб зберегти легку текстуру.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 4
4. Змішайте борошно (100 грам) з кукурудзяним крохмалем (35 грам). Просійте суміш і додайте до жовтків і білків, перемішайте.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 5
5. Викладіть тісто в кондитерський мішок. Отсадіте два заборчика на деко з силіконовим килимком.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 6
6. На інший лист відсадити тісто в формі закручується спіралі (це буде основа).
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 7
7. Посипте обидва види тіста цукровою пудрою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10-15 хвилин.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 8
8. Зваріть сироп: в сотейник налейте 50 мілілітрів води, додайте стільки ж цукру, цедру половинки лимона, кип'ятіть 1 хвилину, потім зніміть з вогню і влийте ром.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 9
9. У холодній воді замочіть желатин. В іншу миску вилийте молоко (150 мілілітрів), додайте 150 мілілітрів жирних вершків, 20 грам цукру і ваніль, варіть суміш на середньому вогні до закипання.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 10
10. В іншій мисці збийте 3 жовтка з 9 грамами крохмалю і цукром, що залишився.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 11
11. Зніміть каструлю з молоком і влийте останнім через сито до збитим тільки що жовтків, безперервно перемішуйте, щоб не утворилося грудочок.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 12
12. Перелийте вміст назад в каструлю і відправте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 2 хвилини, регулярно помішуйте віночком, потім додайте желатин і лимонний сік.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 13
13. Готовий крем поставте на миску з льодом і охолодіть, не забувайте перемішувати.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 14
14. 180 грам жирних вершків збийте до утворення м'яких піків, потім введіть в три заходи в остиглий крем.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 15
15. У форму для запікання або в тарілку з боків поставте паркан з тіста, викладіть всередину одну з круглих форм тесту і просочіть сиропом.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 16
16. Викладіть всередину частина крему, потім вимиті ягоди (за смаком).
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 17
17. Потім знову змастіть кремом і укладіть фрукти, прикрасьте торт на свій розсуд, потім змастіть його сиропом, щоб фрукти були блискучими.
Sharlotka biskvitnaya (торт) - фото крок 18
18. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти