Sharlotka biskvitnaya (торт)
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт дуже різноманітний, існує велика кількість начинок. Ви можете зробити її з кремом або з фруктовим пюре, з ягодами або з шоколадом. Розповім, як приготувати шарлотку бісквітну.
Для прикраси та начинки можна використовувати будь-які фрукти, ягоди. Незважаючи на гадану складність, цей покроковий рецепт дуже простий. Десерт до столу приємно подавати вже остиглим. Він підійде для свята або для сімейних посиденьок.
- Жовтки - 8 штук(5 штук для тіста, 3 штуки для крему)
- Цукор - 225 грам(115 грам, 60 грам для крему, 50 грам для сиропу)
- Ваніль - За смаком
- Білки - 7 штук
- Борошно - 100 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 44 грам(35 грам, 9 грам для крему)
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершки - 330 мілілітрів
- Желатин - 3 грами
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вода - 50 мілілітрів
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Ром - 25 мілілітрів
- Ягоди - За смаком (малина, полуниця, смородина, чорниця)
- Фрукти - За смаком (ківі, яблука, груші)
1. У миску викладіть охолоджені курячі білки, додайте 50 грам цукру і збивайте до утворення міцних верхів.
2. В іншу миску викладіть курячі жовтки, збивайте їх з 60 грамами цукру близько 10 хвилин на високій швидкості.
3. Перекладіть жовтки до збитим білкам, акуратно перемішайте лопаткою, але не дуже довго, щоб зберегти легку текстуру.
4. Змішайте борошно (100 грам) з кукурудзяним крохмалем (35 грам). Просійте суміш і додайте до жовтків і білків, перемішайте.
5. Викладіть тісто в кондитерський мішок. Отсадіте два заборчика на деко з силіконовим килимком.
6. На інший лист відсадити тісто в формі закручується спіралі (це буде основа).
7. Посипте обидва види тіста цукровою пудрою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10-15 хвилин.
8. Зваріть сироп: в сотейник налейте 50 мілілітрів води, додайте стільки ж цукру, цедру половинки лимона, кип'ятіть 1 хвилину, потім зніміть з вогню і влийте ром.
9. У холодній воді замочіть желатин. В іншу миску вилийте молоко (150 мілілітрів), додайте 150 мілілітрів жирних вершків, 20 грам цукру і ваніль, варіть суміш на середньому вогні до закипання.
10. В іншій мисці збийте 3 жовтка з 9 грамами крохмалю і цукром, що залишився.
11. Зніміть каструлю з молоком і влийте останнім через сито до збитим тільки що жовтків, безперервно перемішуйте, щоб не утворилося грудочок.
12. Перелийте вміст назад в каструлю і відправте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 2 хвилини, регулярно помішуйте віночком, потім додайте желатин і лимонний сік.
13. Готовий крем поставте на миску з льодом і охолодіть, не забувайте перемішувати.
14. 180 грам жирних вершків збийте до утворення м'яких піків, потім введіть в три заходи в остиглий крем.
15. У форму для запікання або в тарілку з боків поставте паркан з тіста, викладіть всередину одну з круглих форм тесту і просочіть сиропом.
16. Викладіть всередину частина крему, потім вимиті ягоди (за смаком).
17. Потім знову змастіть кремом і укладіть фрукти, прикрасьте торт на свій розсуд, потім змастіть його сиропом, щоб фрукти були блискучими.
18. Надішліть торт на кілька годин в холодильник. Смачного!