Шарлотка яблучна
(покроковий рецепт з фото)
Домашня, солодка і проста випічка завжди буде вдалим доповненням для столу. Хороший рецепт знайти не так легко, але якщо це виходить, то страва буде готуватися часто. Я люблю цей варіант.
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати шарлотку яблучну на кефірі. Це один з найшвидших способів замісу тіста, завдяки тому, що дріжджі не використовуються. Але незважаючи на це, пиріг виходить пишним. Яблука вибирайте жорсткі з кислинкою, тоді буде контраст смаку із солодким тестом.
- Яблуко - 4 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 0, 75 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки
Яблука промийте. Видаліть з них серцевину з кісточками. Плоди наріжте середніми шматочками.
У мисці збийте яйця з цукром до піни.
До яєчної маси додайте кефір, корицю, розпушувач, соду і ванілін. Все перемішайте.
Далі просійте в майбутнє тісто борошно. Повинна вийти густа консистенція.
Форму для випічки змастіть розтопленим маслом. Влийте в неї половину тесту. Викладіть яблука. Зверху додайте тісто.
Запікайте шаротку при 180 градусах в духовці протягом 30-40 хвилин. Остудіть випічку перед подачею. Приємного чаювання!