Рецепт Шарлотка яблучна фото

Шарлотка яблучна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
На полуденок
Випічка, Шарлотка

Домашня, солодка і проста випічка завжди буде вдалим доповненням для столу. Хороший рецепт знайти не так легко, але якщо це виходить, то страва буде готуватися часто. Я люблю цей варіант.

Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати шарлотку яблучну на кефірі. Це один з найшвидших способів замісу тіста, завдяки тому, що дріжджі не використовуються. Але незважаючи на це, пиріг виходить пишним. Яблука вибирайте жорсткі з кислинкою, тоді буде контраст смаку із солодким тестом.

  • Яблуко - 4 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 0, 75 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 1/3 чайних ложки
шарлотка яблучна - фото крок 1
Яблука промийте. Видаліть з них серцевину з кісточками. Плоди наріжте середніми шматочками.
шарлотка яблучна - фото крок 2
У мисці збийте яйця з цукром до піни.
шарлотка яблучна - фото крок 3
До яєчної маси додайте кефір, корицю, розпушувач, соду і ванілін. Все перемішайте.
шарлотка яблучна - фото крок 4
Далі просійте в майбутнє тісто борошно. Повинна вийти густа консистенція.
шарлотка яблучна - фото крок 5
Форму для випічки змастіть розтопленим маслом. Влийте в неї половину тесту. Викладіть яблука. Зверху додайте тісто.
шарлотка яблучна - фото крок 6
Запікайте шаротку при 180 градусах в духовці протягом 30-40 хвилин. Остудіть випічку перед подачею. Приємного чаювання!

Схожі рецепти