Салат желейний, листковий
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати салат желейний, листковий. Салат виходить ситний, смачний, прекрасно виглядає на столі і охоче поїдається гостями.
Є дуже багато салатів у вигляді жилі. Мені дуже подобається желейний листковий салат з обсмаженої курячої грудкою, грибами, яйцем і свіжими огірками. Салат виходить ніжний і апетитний, в ньому прекрасно поєднуються всі інгредієнти, а форма у вигляді желе робить його ошатним і зручним для подачі до столу. Желе не тане і салат буде просто чудово стояти і прикрашати собою будь-який святковий стіл.
- Куряча грудка - 300 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Майонез - 300 грам
- Желатин - 15 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - - За смаком

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гриби для цього рецепта підійдуть будь-які, причому як свіжі, так і заморожені.

2. Яйця відварити і натріть на тертці.

3. Огірок також натріть на тертці і відіжміть руками, щоб прибрати зайву вологу.

4. Морква відваріть до готовності, охолодіть і теж подрібніть за допомогою терки.

5. Курячі грудки намажте сіллю і спеціями, обсмажте на невеликому вогні під кришкою з двох сторін до готовності і наріжте невеликими шматочками.

6. Окремо обсмажте подрібнені гриби і нарізану кубиками цибулю.

7. Залийте желатин 0, 5 ст. Холодної води, дайте йому набрякнути, після чого нагрійте в мікрохвильовці ( не доводячи до кипіння ) і змішайте суміш з майонезом. Майонез стане рідкуватий, але в процесі він застигне і перетвориться в желе.

8. Для приготування салату підійде будь-яка форма, можна використовувати силіконову для кексів, будь-яку глибоку миску, застеливши її харчовою плівкою або приготувати салат в рознімної формі, невеликого діаметра. У мене останній варіант. Ставимо по центру будь-який відповідний стакан і починаємо збирати салат. Кожен шар подсаливаем за смаком і поливаємо рівномірно майонезом. Першим шаром покладіть огірки.

9. Другим шаром покладіть терті яйця.

10. Далі йде шар обсмаженої грудки і грибів.

11. Останнім шаром покладіть терту моркву.

12. Аналогічно повторіть всі верстви ще один раз. Зверху у вас повинна бути останнім шаром морква, змащена майонезом.

13. Приберіть салат в холодильник на 2-3 годину, до повного застигання. Після чого акуратно витягніть стакан, переверніть на плоску тарілку і подайте до столу. Желейний листковий салат готовий. Прикрасьте його зеленню за бажанням і угощайтесь. Смачного!