Рецепт Салат желейний, листковий фото

Салат желейний, листковий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Салати

Пропоную приготувати салат желейний, листковий. Салат виходить ситний, смачний, прекрасно виглядає на столі і охоче поїдається гостями.

Є дуже багато салатів у вигляді жилі. Мені дуже подобається желейний листковий салат з обсмаженої курячої грудкою, грибами, яйцем і свіжими огірками. Салат виходить ніжний і апетитний, в ньому прекрасно поєднуються всі інгредієнти, а форма у вигляді желе робить його ошатним і зручним для подачі до столу. Желе не тане і салат буде просто чудово стояти і прикрашати собою будь-який святковий стіл.

  • Куряча грудка - 300 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйця - 3 штуки
  • Огірок свіжий - 2 штуки
  • Майонез - 300 грам
  • Желатин - 15 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції - - За смаком
салат желейний, листковий - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гриби для цього рецепта підійдуть будь-які, причому як свіжі, так і заморожені.
салат желейний, листковий - фото крок 2
2. Яйця відварити і натріть на тертці.
салат желейний, листковий - фото крок 3
3. Огірок також натріть на тертці і відіжміть руками, щоб прибрати зайву вологу.
салат желейний, листковий - фото крок 4
4. Морква відваріть до готовності, охолодіть і теж подрібніть за допомогою терки.
салат желейний, листковий - фото крок 5
5. Курячі грудки намажте сіллю і спеціями, обсмажте на невеликому вогні під кришкою з двох сторін до готовності і наріжте невеликими шматочками.
салат желейний, листковий - фото крок 6
6. Окремо обсмажте подрібнені гриби і нарізану кубиками цибулю.
салат желейний, листковий - фото крок 7
7. Залийте желатин 0, 5 ст. Холодної води, дайте йому набрякнути, після чого нагрійте в мікрохвильовці ( не доводячи до кипіння ) і змішайте суміш з майонезом. Майонез стане рідкуватий, але в процесі він застигне і перетвориться в желе.
салат желейний, листковий - фото крок 8
8. Для приготування салату підійде будь-яка форма, можна використовувати силіконову для кексів, будь-яку глибоку миску, застеливши її харчовою плівкою або приготувати салат в рознімної формі, невеликого діаметра. У мене останній варіант. Ставимо по центру будь-який відповідний стакан і починаємо збирати салат. Кожен шар подсаливаем за смаком і поливаємо рівномірно майонезом. Першим шаром покладіть огірки.
салат желейний, листковий - фото крок 9
9. Другим шаром покладіть терті яйця.
салат желейний, листковий - фото крок 10
10. Далі йде шар обсмаженої грудки і грибів.
салат желейний, листковий - фото крок 11
11. Останнім шаром покладіть терту моркву.
салат желейний, листковий - фото крок 12
12. Аналогічно повторіть всі верстви ще один раз. Зверху у вас повинна бути останнім шаром морква, змащена майонезом.
салат желейний, листковий - фото крок 13
13. Приберіть салат в холодильник на 2-3 годину, до повного застигання. Після чого акуратно витягніть стакан, переверніть на плоску тарілку і подайте до столу. Желейний листковий салат готовий. Прикрасьте його зеленню за бажанням і угощайтесь. Смачного!

Схожі рецепти