Рогалики з корицею і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
У моєму дитинстві були дуже популярні рогалики з варенням. Мама готувала їх кожні вихідні, навіть частіше. Розповім про цю випічці, але з іншою начинкою, як приготувати рогалики з корицею і горіхами.
Корицю і подрібнені горіхи слід звернути в тісто так, щоб вони опинилися всередині, як начинка. Тут підійдуть волоські горіхи, funduk, мигдаль, пекан або суміш будь-яких горіхів. Можете додати тільки корицю, якщо не любите горіхи, а також зробити традиційні рогалики з варенням або згущеним молоком.
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 240 грам
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
1. Змішайте в чаші кухонного комбайна борошно, сіль і дріжджі.
2. Розріжте масло невеликими шматочками, додайте в чашу і змішуйте протягом декількох секунд до отримання грубої пісочної текстури.
3. Перекладіть суміш в миску і додайте сметану.
4. Ретельно змішайте, щоб вийшло м'яке і липке тісто.
5. Помістіть тісто в харчовій пакет, по можливості видаліть повітря з пакета, покладіть його в холодильник на ніч або хоча б на кілька годин.
6. Змішайте в окремій ємності цукор і корицю, розділіть цю суміш на 4 частини.
7. Ретельно подрібніть волоські горіхи і розділіть на 4 частини.
8. Розділити тісто 4 частини, 3 частини покладіть знову в холодильник.
9. Візьміть 1 частина і сформуйте з неї плоский диск, посипте тісто ¼ частиною цукру з двох сторін.
10. Розкачайте диск в коло. Якщо тісто липне до поверхні, посипте його ще цукром, на кожен шматок тіста повинна піти ¼ частина цукру.
11. Використовуючи ніж для піци, розріжте тісто на 16 клинів.
12. Посипте клини ¼ частиною волоських горіхів.
13. Починаючи з широкої сторони, звертайте клини в рогалики.
14. Помістіть отримані рогалики на деко, застелений пергаментним папером.
15. Поставте деко з рогаликами в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікайте протягом 18-20 хвилин. Повторіть всі дії з рештою тестом. Остудіть рогалики і подавайте до столу.