Рогалики з халвою
(покроковий рецепт з фото)
М'які, трохи хрусткі рогалики з оригінальною начинкою з халви стануть хорошим доповненням до чаю, кава, молоку.
Рецепт приготування таких рогаликів дуже простий, але результат виходить відмінним. Тісто виходить у всіх і завжди. Якщо ви не любите халву, то густе повидло або джем теж добре підійдуть. Ніжні, хрусткі рогалики - Саме те, що потрібно до молока, чаю, кава. Це відмінний полуденок або перекус протягом дня.
- Вершкове масло - 180 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 450 грам
- Халва - 250 грам
Яйця збийте з сіллю.
Додайте тепле молоко і розтоплене вершкове масло.
Додайте дріжджі і коньяк. Сухі дріжджі можна замінити пресованими. Їх потрібно 15 грам.
Борошно змішайте з розпушувачем і додайте в тісто.
Замісити не дуже круте тісто, накрийте харчовою плівкою і поставте в холод на дві години.
Після розділіть тісто на кілька рівних частин. Кожну частину розкачати в коло. Коло розділіть на вісім трикутників.
На кожен трикутник викладіть халву.
Поверніть рогалики від широкого краю до вузькому. Викладіть у форму для випікання. Посипте рогалики цукром. Дайте їм підійти протягом 15-20 хвилин.
Випікайте рогалики в духовці, розігрітій до 175-180 градусів, 20-25 хвилин.
Рогалики з халвою готові. Подавайте до чаю.