Регулюючі тонни
(покроковий рецепт з фото)
Загадкова назва страви приверне будь-якого гостя і не залишить байдужим жодного, навіть самого вибагливого гурмана. Маленька підказка - це смажена телятина з соусом з анчоусів.
Здавалося б, якомога м'ясо змішувати з рибним соусом? Але зараз експериментувати з такого роду смаками стало буденним. Соус для цієї страви робить його таким, що запам'ятовується, яскравим, а м'ясо - соковитим і дуже смачним. Готуйте з запасом і будьте впевнені в тому, що кожен попросить добавки!
Дотримуйтесь кроків пошаговому рецептом і у вас вийде дуже цікаве і незвичайне блюдо!
- Телятина - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 5 штук
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Ančous - 3 штуки (для соусу)
- Консервований тунець в оливковій олії - 200 грам (для соусу)
- Майонез - 200 мілілітрів (для соусу)
- Каперсами - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Гвоздика - 2-3 штук
- Біле вино - 200 мілілітрів
1
Телятину промийте і обсмажте цілим шматком на оливковій олії до золотистого кольору.
2
Потім додайте цибулю, морква, селера і трохи обсмажте все разом. Потім додайте часник, розмарин і гвоздику, трохи перцю і побільше солі, близько 1 столової ложки. Помішуйте.
3
Тепер додайте 1 стакан білого вина і 1 склянка води. Змішайте вміст, щоб все занурилося в рідину. Накрийте кришкою, збільште і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте протягом 20-30 хвилин.
4
Потім викладіть м'ясо на блюдо і трохи охолодіть. Тепле м'ясо відправте в холодильник.
5
Для приготування соусу змішайте тунець, майонез і анчоуси до отримання однорідного стану. Якщо соус надто густий, додайте трохи рідини, що залишилася від жаркого. Якщо ж занадто рідкий - додайте трохи більше тунця без масла.
6
Перед подачею тонко наріжте, посипте каперсами і подавайте з соусом.
7
М'ясо наріжте тонкими шматочками, полийте соусом і доповніть каперсами. Смачного!