Рецепт ватрушок з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні ватрушки готують з сирною начинкою, але їх можна зробити і з іншим наповнювачем, наприклад, з картоплею. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом ватрушек з картоплею. Запам'ятовуйте!
Ватрушки з картоплею робляться так само, як і ватрушки з сиром. До картоплі можна додати зелень, спеції, часник. Такі ватрушки відмінно замінять хліб до перших і других страв, будуть смачним перекусом (як бутерброди). Крім картоплі можна наповнити їх фаршем, іншими овочами.
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем - 150 грам
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Картопля - 300 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - За смаком
1
Очистіть картоплю і наріжте її шматочками, відваріть в підсоленій воді до готовності, потім розімніть в пюре.
2
Додайте до нього 50 мілілітрів молока, 1 куряче яйце і 75 мілілітрів сметани, 1 столову ложку вершкового масла.
3
Замісити тісто: в миску просійте борошно, в центрі зробіть поглиблення, влийте 250 мілілітрів молока, додайте два яйця, ложку вершкового масла і половину сметани (залиште пару ложок).
4
Вимішуйте тісто до утворення єдиного липкого кома, потім розділіть його на 20 частин і кожну скачайте в кульку.
5
Сформуйте з кожної кульки коржик, дном склянки зробіть поглиблення в центрі.
6
У поглиблення коржі викладіть 1-2 столові ложки пюре, змастіть ватрушку сметаною і відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на 35-45 хвилин.
7
Розтопити вершкове масло і змастіть їм готові ватрушки, потім відразу подавайте до столу.