Полунично-сирний торт
(покроковий рецепт з фото)
Як же хочеться скуштувати чарівну ягоду - полуницю. Я її обожнюю, шкода, що у мене немає городу, в якому б я її збирала, тому доводиться її купувати. А роблю я це тільки в свята.
Обов'язково зробіть десерт за моїм рецептом. Уважно прочитайте нижче про те, як приготувати полунично-сирний торт. Він буде без випічки, шаруватий і з желе. До чого він смачний! Кислуваті ягоди з солодкою вершковою прошарком і пісочної основою - це просто смакота! Такий десерт гідний ресторанного меню.
- Печиво пісочне - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 300 грам
- Полуниця - 350 грам
- Желатин - 20 грам
- Желе зі смаком полуниці - 20 грам
- Крем - 3/4 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
Печиво розламайте на шматочки і подрібніть в крихту. Масло розтопіть на вогні і з'єднайте з крихтою до єдиної маси.
Візьміть форму для випічки, викладіть підготовлену масу на дно. Форму приберіть в холодильник на 15 хвилин.
У цей час приготуйте прошарок. Вставте блендера цукру, сир і сметану. Помийте полуницю, видаліть плодоніжки. Половину ягід відправте в блендер. Збийте до єдиної маси.
Желатин розведіть в двох столових ложках гарячої води і влийте його до полуничної масі. Все перемішайте. Вилийте масу поверх печива у формі. Потім приберіть її в холодильник на 15 хвилин.
Через цей час залишилася полуницю наріжте часточками (або пластинами) і красиво викладіть на сирний шар. У мисці розведіть желе.
Частиною желе залийте ягоди. Приберіть в холодильник на 1 час, а потім залийте желе. Залиште торт в холодильнику до повного застигання. Приємною дегустації!