Рецепт Пісний банановий пиріг фото

Пісний банановий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Банан
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам подобається банановий смак випічки, спечіть дуже смачний пиріг-перевертиш. Найголовніше - тісто для пирога пісне, і готується воно дуже швидко, навіть руки бруднити не треба. Вам сподобається!

Опис приготування:

Смачний і дуже легкий у приготуванні пиріг прекрасно підійде до вечірнього чаювання для всієї родини. Особливо будуть раді цим рецептом ті, хто дотримується посту. Тісто для пирога пісне, але смачне і робиться дуже легко і швидко. Банани для пирога не слід брати занадто стиглі, вони можуть перетворитися в кашу. Тепер ви знаєте, як приготувати пісний банановий пиріг. Смачної і вдалою вам випічки!

  • Банан - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам(100 - для карамелі, 50 - в тісто)
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Манна крупа - 50 грам
  • Розпушувач для тіста - 8-10 грам
  • Вода - 150 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
пісний банановий пиріг - фото крок 1
Змішайте в мисці цукор, сіль, розпушувач, борошно і манку.
пісний банановий пиріг - фото крок 2
А в іншій мисці змішуємо масло і воду.
пісний банановий пиріг - фото крок 3
Ставимо сковороду на вогонь, насипаємо цукор. Розтоплюємо його на невеликому вогні.
пісний банановий пиріг - фото крок 4
Банани очищаємо і розрізаємо вздовж.
пісний банановий пиріг - фото крок 5
Форму, в якій будемо випікати пиріг, змащуємо рослинним маслом або застилає пергаментом. Виливаємо розтоплений цукор (карамель), а зверху викладаємо нарізані банани.
пісний банановий пиріг - фото крок 6
Додаємо воду з маслом в миску з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто.
пісний банановий пиріг - фото крок 7
Заливаємо тестом банани. Ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
пісний банановий пиріг - фото крок 8
Дістаємо готовий пиріг з духовки, акуратно проводимо ножем по краю форми, якщо не застеляли пергаментом, і перевертаємо на блюдо. Якщо застеляли - перевертаємо і відразу ж знімаємо пергамент.

Схожі рецепти