Пісний банановий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається банановий смак випічки, спечіть дуже смачний пиріг-перевертиш. Найголовніше - тісто для пирога пісне, і готується воно дуже швидко, навіть руки бруднити не треба. Вам сподобається!
Смачний і дуже легкий у приготуванні пиріг прекрасно підійде до вечірнього чаювання для всієї родини. Особливо будуть раді цим рецептом ті, хто дотримується посту. Тісто для пирога пісне, але смачне і робиться дуже легко і швидко. Банани для пирога не слід брати занадто стиглі, вони можуть перетворитися в кашу. Тепер ви знаєте, як приготувати пісний банановий пиріг. Смачної і вдалою вам випічки!
- Банан - 3 штуки
- Цукор - 150 грам(100 - для карамелі, 50 - в тісто)
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Манна крупа - 50 грам
- Розпушувач для тіста - 8-10 грам
- Вода - 150 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
Змішайте в мисці цукор, сіль, розпушувач, борошно і манку.
А в іншій мисці змішуємо масло і воду.
Ставимо сковороду на вогонь, насипаємо цукор. Розтоплюємо його на невеликому вогні.
Банани очищаємо і розрізаємо вздовж.
Форму, в якій будемо випікати пиріг, змащуємо рослинним маслом або застилає пергаментом. Виливаємо розтоплений цукор (карамель), а зверху викладаємо нарізані банани.
Додаємо воду з маслом в миску з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто.
Заливаємо тестом банани. Ставимо пиріг випікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
Дістаємо готовий пиріг з духовки, акуратно проводимо ножем по краю форми, якщо не застеляли пергаментом, і перевертаємо на блюдо. Якщо застеляли - перевертаємо і відразу ж знімаємо пергамент.