Пісні пиріжки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пост - це не привід відязикатися від домашньої смачної випічки. Пропоную вам спробувати приготувати апетитні, але легкі пісні пиріжки з яблуками. Дивіться і записуйте рецепт!
Для приготування пісних пиріжків з яблуками я пропоную зробити дріжджове тісто на воді і без яєць. Я люблю використовувати швидкі сухі дріжджі, з ними набагато зручніше: відразу в борошно додав - і месішь тісто. До яблучках ви можете додати ще горішки або родзинки (в начинку), я зупинилася на родзинках.
- Борошно - 300 грам
- Житнє борошно - 200 грам
- Сухі дріжджі - 9 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 2 штуки
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 50 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Вода - 0, 75 склянки
Замісити звичайне пісне дріжджове тісто для початку: якщо дріжджі сухі, відразу їх в борошно додайте, потім - масло, сіль і цукор, а також додайте воду. Замісити тісто. Тісто має вийти крутим, але м'яким і еластичним, як на пиріжки. Води може знадобиться трохи менше або трохи більше.
Дайте тесту расстояться і підійти (хвилин 30). З готового тіста пиріжки ліпляться легко.
Дайте тесту расстояться і підійти (хвилин 30). З готового тіста пиріжки ліпляться легко.
Поки тісто буде підходити, ви як раз зможете зайнятися начинкою. Яблука очистіть від шкірки, видаліть у них серцевину, м'якоть поріжте кубиками дрібно. Додайте родзинки (його краще замочити заздалегідь, щоб м'яким був), корицю, цукрову пудру. До речі, можете навіть злегка обсмажити яблучка з цукром, якщо хочете. Але можна і сирими їх в пиріжки класти.
Тісто підійшло, можете приступати до ліплення пиріжків.
Викладайте по чайній ложці (ви два, як вам завгодно) начинки і акуратно, але щільно заліпити краю пиріжків.
Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, можете ще змастити підсолодженою водою за бажанням. Залиште пиріжки ще на 10 хвилин. Духовку тим часом поставте розігріватися до 180 градусів.
Надішліть пиріжки випікатися на півгодини.
Викладайте по чайній ложці (ви два, як вам завгодно) начинки і акуратно, але щільно заліпити краю пиріжків.
Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, можете ще змастити підсолодженою водою за бажанням. Залиште пиріжки ще на 10 хвилин. Духовку тим часом поставте розігріватися до 180 градусів.
Надішліть пиріжки випікатися на півгодини.
Готові пісні пиріжки з яблуками остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!