Пісні картопляні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом пісних картопляних коржів з зеленню. Вони виходять тоненькими, м'якими і дуже смачними. Підійдуть в якості заміни лаваша, в них можна загорнути начинку або подавати до супу.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати пісні картопляні коржі. Точна кількість борошна не дається, тому що воно залежить від сорту картоплі і як він розварюється. Націляйте на те, що тісто має розкочуватися і не прилипати до качалці. Зелень вибирайте за смаком, можна взяти базилік або кинзу. Рецепт простий і без використання дріжджів, так що беріть на замітку!
- Картопля - 4 штуки
- Борошно - 150-350 грам
- Зелень - 1/2 пучка (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Картоплю відварити до м'якості, потім потовчіть в пюре.
Додайте дрібно посічену зелень, сіль, перець і рослинне масло.
Перемішайте, спробуйте на смак пюре. При необхідності додайте ще солі або перцю.
Почніть поступово всипати борошно.
Замісити однорідне, НЕ липке тісто.
Розділіть тісто на кілька кульок, розкачайте їх в тонкі коржі. Підсипати муку, щоб тісто не прилипало.
Обсмажте коржі на сковороді з невеликою кількістю масла до рум'яного кольору.
Пісні картопляні коржі готові, приємного вам апетиту!