Рецепт Пісна ковбаса фото

Пісна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок

Дуже смачна виходить ковбаска, і на вигляд дуже навіть схожа. Готується вона з гороху! Таку ковбаску можна запропонувати не тільки в пост, немає я vegetariancam. Дивіться як приготувати пісну ковбасу!

Для ковбаси розварити максимально горох в не великій кількості води. Додайте спеції і буряковий сік. Охолодіть в холодильнику не менше 8-9 годин ковбасу. Дістаньте, поріжте і насолоджуйтеся! хай щастить! Порада: не використовуйте пляшки великого діаметра, ковбасу буде складно порізати.

  • Горох - 1 Склянка
  • Вода - 2 склянки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложки
  • Буряковий сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Мелений коріандр - 1-2 Щепоток
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
  • Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
пісна ковбаса - фото крок 1
Приготуйте продукти для ковбаси. Спеції можна поки що відкласти, вони знадобляться в самому кінці. Також потрібен блендер і пластикова пляшка не великого діаметру або харчова плівка.
пісна ковбаса - фото крок 2
Відміряйте горох. Я варила подвійну порцію, тому кількість продуктів умножила на 2. Горох переберіть від сміття і зіпсованих зерен і ретельно промийте до чистої води.
пісна ковбаса - фото крок 3
Перекладіть горох в каструлю з подвійним дном або казан, можна взяти антипригарним. Залийте водою, трохи солі, і варіть до повного разварівая гороху. Воду максимально випарюйте.
пісна ковбаса - фото крок 4
Горохове пюре готове.
пісна ковбаса - фото крок 5
Відкоректуйте на сіль пюре, додайте спеції, рослинна олія. Перемішайте гарненько, доведіть знову до кипіння. Зніміть з вогню.
пісна ковбаса - фото крок 6
За допомогою соковижималки або марлі відцідити буряковий сік. Кількість соку за бажанням, від нього буде залежати інтенсивність забарвлення ковбаси. На смак не вплине, буряка не чути в готової ковбаси.
пісна ковбаса - фото крок 7
Додаємо сік в пюре і занурювальним блендером доводимо суміш до однорожного стану. Я зміліла хвилини 3-4.
пісна ковбаса - фото крок 8
Маса для ковбаси готова. Дайте трохи охолонути.
пісна ковбаса - фото крок 9
Дуже зручно робити ковбасу за допомогою пляшки, тому як рідке пюре складно загорнути у фольгу або плівку. Налийте пюре в пляшку з товстим горлом, або зріжте для зручності горло зовсім. Накрийте кришкою і приберіть ковбасу в холодильник на ніч.
пісна ковбаса - фото крок 10
Вранці дістаньте пляшку, зріжте ножем дно і витрусіть ковбаску, вона прекрасно виходить і не прилипає. Поріжте її кільцями і подайте на хлібі. Приємного!

Схожі рецепти