Пісна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна виходить ковбаска, і на вигляд дуже навіть схожа. Готується вона з гороху! Таку ковбаску можна запропонувати не тільки в пост, немає я vegetariancam. Дивіться як приготувати пісну ковбасу!
Для ковбаси розварити максимально горох в не великій кількості води. Додайте спеції і буряковий сік. Охолодіть в холодильнику не менше 8-9 годин ковбасу. Дістаньте, поріжте і насолоджуйтеся! хай щастить! Порада: не використовуйте пляшки великого діаметра, ковбасу буде складно порізати.
- Горох - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложки
- Буряковий сік - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 1-2 зубчиків
- Мелений коріандр - 1-2 Щепоток
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Приготуйте продукти для ковбаси. Спеції можна поки що відкласти, вони знадобляться в самому кінці. Також потрібен блендер і пластикова пляшка не великого діаметру або харчова плівка.
Відміряйте горох. Я варила подвійну порцію, тому кількість продуктів умножила на 2. Горох переберіть від сміття і зіпсованих зерен і ретельно промийте до чистої води.
Перекладіть горох в каструлю з подвійним дном або казан, можна взяти антипригарним. Залийте водою, трохи солі, і варіть до повного разварівая гороху. Воду максимально випарюйте.
Горохове пюре готове.
Відкоректуйте на сіль пюре, додайте спеції, рослинна олія. Перемішайте гарненько, доведіть знову до кипіння. Зніміть з вогню.
За допомогою соковижималки або марлі відцідити буряковий сік. Кількість соку за бажанням, від нього буде залежати інтенсивність забарвлення ковбаси. На смак не вплине, буряка не чути в готової ковбаси.
Додаємо сік в пюре і занурювальним блендером доводимо суміш до однорожного стану. Я зміліла хвилини 3-4.
Маса для ковбаси готова. Дайте трохи охолонути.
Дуже зручно робити ковбасу за допомогою пляшки, тому як рідке пюре складно загорнути у фольгу або плівку. Налийте пюре в пляшку з товстим горлом, або зріжте для зручності горло зовсім. Накрийте кришкою і приберіть ковбасу в холодильник на ніч.
Вранці дістаньте пляшку, зріжте ножем дно і витрусіть ковбаску, вона прекрасно виходить і не прилипає. Поріжте її кільцями і подайте на хлібі. Приємного!