Пишні яблучні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Хто з вас не любить пишні, м'які, повітряні і дуже смачні млинці на сніданок або вечерю? Немає таких? Значить готуємо яблучні оладки! Яблука додадуть нашій випічці додаткову соковитість.
Пишні яблучні оладки - кращий варіант для сніданку або вечері. Приготувати тісто нескладно, у вас піде трохи більше часу, ніж приготувати той же бутерброд. Але сніданок з оладками набагато смачніше, чи не так? :) Рецепт приготування пишних яблучних оладок перед вами. Він простий, а результат вас порадує!
- Яблука - 2 штуки (середнього розміру)
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Очищаємо яблука від шкірки і серцевини з зернятками. Яблучну м'якоть можна натерти на крупній тертці, але краще дуже дрібно порубати ножем, так ми не втратимо яблучний сік, він не піде в тісто, а залишиться в шматочках яблук.
В миску, в якій будемо робити тісто, наливаємо теплий кефір або кисле молоко. Можна навіть злегка підігріти. Додаємо яйця, сіль і цукор, перемішуємо. Можна скористатися міксером.
І потроху всипаємо борошно. Тісто має вийти досить густим і без грудочок.
Додаємо соду і подрібнені яблука. Перемішуємо.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом, ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо на вогні трохи більше середнього по обидва боки.
Готові гарячі оладки можна змастити вершковим маслом.