Пиріг з яблуками і полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з яблуками і полуницею ідеально підходить для другої половини дня. Уявіть, чашка кави з молочною пінкою і пишний пиріг з кисло-солодким полуничкою і часточками яблук. Пальчики оближеш!
Опис приготування:
Пиріг з яблуками і полуницею виглядає шикарно. У будинок з таким пирогом відразу приходить настрій свята. Пиріг можна прикрасити вершками або кулькою морозива і свіжою полуницею. Красиво і смачно буде, якщо ви прикрасите його шоколадною стружкою. Пиріг з блоками і полуницею ідеально підійде і для торжества. Готується такий пиріг близько години. Приступимо!
Як приготувати пиріг з яблуками і полуницею?
1. Розм'якшене масло розітріть з цукром до білої маси.
2. У масляну масу вбийте яйця, додайте ванілі і натуральний йогурт. Йогурт можете замінити сметаною. Збийте масу міксером.
3. Потім поступово вводите просіяне борошно, додайте розпушувач або гашене соду. Знову збийте міксером.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки і виріжте серцевину. Поріжте невеликими шматочками.
5. Полуницю промийте, просушіть і розріжте навпіл. Великі ягідки можна порізати четвертинками.
6. Форму змастіть рослинною або вершковим маслом і присипте сухарями. Можна просто вистелити форму папером для випічки.
7. Влийте в форму тісто. Викладіть яблука і полуницю зверху.
8. Випікайте при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте сірником (вона повинна бути сухою).
Готовий пиріг з полуницею і яблуками присипте цукровою пудрою.
Смачного!
- Борошно - 220 грам
- Цукор - 160 грам
- Олія - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Йогурт натуральний - 120 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 1-2 штук
- Полуниця - 150 грам
- Ваніль - 2-3 Щепоток
Як приготувати пиріг з яблуками і полуницею?
1. Розм'якшене масло розітріть з цукром до білої маси.
2. У масляну масу вбийте яйця, додайте ванілі і натуральний йогурт. Йогурт можете замінити сметаною. Збийте масу міксером.
3. Потім поступово вводите просіяне борошно, додайте розпушувач або гашене соду. Знову збийте міксером.
4. Яблука промийте, очистіть від шкірки і виріжте серцевину. Поріжте невеликими шматочками.
5. Полуницю промийте, просушіть і розріжте навпіл. Великі ягідки можна порізати четвертинками.
6. Форму змастіть рослинною або вершковим маслом і присипте сухарями. Можна просто вистелити форму папером для випічки.
7. Влийте в форму тісто. Викладіть яблука і полуницю зверху.
8. Випікайте при температурі 170 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте сірником (вона повинна бути сухою).
Готовий пиріг з полуницею і яблуками присипте цукровою пудрою.
Смачного!