Пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з родзинками з сирною начинкою. Простий рецепт, а за смаком він неповторний. Для полудня або до чаю ввечері за загальним сімейним столом він незамінний.
Кількість порцій: 4
- Листкове тісто готове - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сир 5% - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Ізюм - 0, 5 склянки
1. Поки листкове тісто розморожується треба приготувати начинку. Яйця влити в окремий посуд, змішати з цукром і збити. Сир протерти через сито, щоб не було грудочок, і змішати з яйцями.
2. Підготувати добавки до начинки. Ізюм перебрати від сміття і гілочок, промити і залити гарячою водою хвилин на 15-20. Коли родзинки стане м'яким, злити воду і трохи родзинки висушити. З половинки лимона зняти цедру і натерти її на дрібній тертці. Готові родзинки і цедру додати в сирну суміш.
3. Розморожене листкове тісто розкачати в пласт і вирізати з нього коло за розміром як діаметр форми, де буде пектися пиріг. Це коло укласти в форму. Із залишків тіста приготувати смужки. З них потрібно зробити бортики для пирога і приклеїти їх до кола. Тісто потрібно проколоти виделкою, щоб тісто в пирозі не роздувається, а піднімалося рівномірно.
4. Сирну масу акуратно викласти у форму, розрівняти і змастити поверхню розтопленим вершковим маслом.
5. Щоб пиріг зверху був красивим, можна за допомогою вилки або ложки нанести різні візерунки на поверхні. Пиріг печеться 20 хвилин в духовці при 200 градусах.