Пиріг з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пироги зі свіжими фруктами і ягодами - це моя слабкість. Особливо люблю пироги з полуницею, тому і розповім рецепт, як приготувати пиріг з полуницею. Це відмінний десерт для чаювання!
Опис приготування:
Пісочну основу для пирога запікаю окремо, потім наповнюю пиріг начинкою і відправляю на деякий час в холодильник. Пиріг з полуницею - це смачний і простий десерт для торжества або сімейної вечері. Прикрасьте його збитими вершками або білковим кремом, морозивом. Насолоджуйтесь смачною випічкою.
- Пісочне тісто - 300 грам
- Полуниця - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 3/4 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершки - За смаком (для прикраси)
1. Вимийте ягоди, потім відкиньте їх на друшляк, щоб стекла волога. Видаліть зелені хвостики вручну або ножем.
2. Заздалегідь розкачайте пісочне тісто і викладіть по формі для випічки, запікайте його в розігрітому до 180 градусів духовці до готовності, потім остудіть. У остиглий корж викладіть 2 склянки цільних ягід полуниці.
3. Частину, що залишилася полуницю наріжте крупно і роздушіть за допомогою молоточка для відбивних або інших девайсів.
4. Перекладіть полуничну масу в сотейник і відправте його на вогонь.
5. Додайте до полуниці цукровий пісок і перемішайте, прогрейте.
6. В іншу миску влийте стакан води і розчиніть в ньому кукурудзяний крохмаль, перемішайте.
7. Перелийте розчинений крохмаль в сотейник до полуниці.
8. Перемішайте і варіть до утворення густої маси, це займе близько 3 хвилин.
9. В самому кінці додайте шматочок вершкового масла і розмішайте.
10. Приберіть полуничну масу з вогню і залиште для охолодження.
11. Остившуюся масу вилийте в форму поверх ягід полуниці.
12. Розподіліть рівномірно по всьому пирогу, потім накрийте пиріг харчовою плівкою. Надішліть пиріг в холодильник на 1 час.
13. Збийте вершки до утворення стійких піків, потім прикрасьте ними пиріг. Насолоджуйтесь смачною випічкою в компанії або поодинці.