Пиріг з полуницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже смачний річний пиріг з ароматною полуницею. Сметанна заливка робить ягідну начинку більш ніжною та м'якою. Такий пиріг ідеально підійде для домашнього чаювання. Рецепт простий. Спробуйте!
Опис приготування:
Полуниця дуже соковита, тому, потрібно попередньо запекти основу для пирога, а потім, наповнювати її ягідної начинкою. Кількість цукру корегуйте на свій смак. Якщо дотримуватися дані пропорції, начинка пирога буде помірно солодкою.
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 150 мілілітрів
- Полуниця - 300 грам
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо борошно, сіль і додаємо холодне вершкове масло.
Насипаємо цукор і все перемішуємо. Виходить
Тісто крихта.
Тісто крихта.
Додаємо 1 яйце і замішуємо тісто.
Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 20 хвилин.
Далі, розподіляємо тісто по дну форми, залишаючи по периметру бортик. Виделкою проколюємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Запікаємо при температурі 180-190 градусів, до легкого рум'яного відтінку.
Готуємо сметанним заливку. У миску насипаємо цукрову пудру і вбиваємо 2 яйця.
Додаємо сметану.
Насипаємо крохмаль і все перемішуємо блендером.
З духовки дістаємо форму з основою для пирога. Клубнику чистим, розрізаємо на половинки і викладаємо на основу.
Зверху виливаємо заливку. Відправляємо пиріг в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 170 градусів.
Полуничний пиріг зі сметаною готовий. Смачного!