Рецепт Пиріг з полуницею і сметаною фото

Пиріг з полуницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Ягоди , Молочні продукти , Полуниця
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний річний пиріг з ароматною полуницею. Сметанна заливка робить ягідну начинку більш ніжною та м'якою. Такий пиріг ідеально підійде для домашнього чаювання. Рецепт простий. Спробуйте!

Опис приготування:

Полуниця дуже соковита, тому, потрібно попередньо запекти основу для пирога, а потім, наповнювати її ягідної начинкою. Кількість цукру корегуйте на свій смак. Якщо дотримуватися дані пропорції, начинка пирога буде помірно солодкою.

  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Цукрова пудра - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 150 мілілітрів
  • Полуниця - 300 грам
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 2
У миску насипаємо борошно, сіль і додаємо холодне вершкове масло.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 3
Насипаємо цукор і все перемішуємо. Виходить
Тісто крихта.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 4
Додаємо 1 яйце і замішуємо тісто.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 5
Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 20 хвилин.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 6
Далі, розподіляємо тісто по дну форми, залишаючи по периметру бортик. Виделкою проколюємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Запікаємо при температурі 180-190 градусів, до легкого рум'яного відтінку.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 7
Готуємо сметанним заливку. У миску насипаємо цукрову пудру і вбиваємо 2 яйця.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 8
Додаємо сметану.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 9
Насипаємо крохмаль і все перемішуємо блендером.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 10
З духовки дістаємо форму з основою для пирога. Клубнику чистим, розрізаємо на половинки і викладаємо на основу.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 11
Зверху виливаємо заливку. Відправляємо пиріг в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 170 градусів.
пиріг з полуницею і сметаною - фото крок 12
Полуничний пиріг зі сметаною готовий. Смачного!

Схожі рецепти