Пиріг з полуницею і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний річний пиріг з ароматною полуницею. Сметанна заливка робить ягідну начинку більш ніжною та м'якою. Такий пиріг ідеально підійде для домашнього чаювання. Рецепт простий. Спробуйте!
Полуниця дуже соковита, тому, потрібно попередньо запекти основу для пирога, а потім, наповнювати її ягідної начинкою. Кількість цукру корегуйте на свій смак. Якщо дотримуватися дані пропорції, начинка пирога буде помірно солодкою.
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Крем - 150 мілілітрів
- Полуниця - 300 грам
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо борошно, сіль і додаємо холодне вершкове масло.
Насипаємо цукор і все перемішуємо. Виходить
Тісто крихта.
Тісто крихта.
Додаємо 1 яйце і замішуємо тісто.
Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 20 хвилин.
Далі, розподіляємо тісто по дну форми, залишаючи по периметру бортик. Виделкою проколюємо по всій поверхні і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Запікаємо при температурі 180-190 градусів, до легкого рум'яного відтінку.
Готуємо сметанним заливку. У миску насипаємо цукрову пудру і вбиваємо 2 яйця.
Додаємо сметану.
Насипаємо крохмаль і все перемішуємо блендером.
З духовки дістаємо форму з основою для пирога. Клубнику чистим, розрізаємо на половинки і викладаємо на основу.
Зверху виливаємо заливку. Відправляємо пиріг в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 170 градусів.
Полуничний пиріг зі сметаною готовий. Смачного!