Рецепт Пиріг з грушами і яблуками фото

Пиріг з грушами і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Датська кухня
Фрукти , Яблука , Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже смачний і красивий пиріг з грушами і яблуками готується в стилі датської кухні - з додаванням розмарину в тісто і утворенням апетитною глазурной скоринки. Дуже хороший пиріг, раджу!

Опис приготування:

Пиріг з грушами і яблуками - неймовірно смачна випічка! готується близько 90 хвилин, потім остигає ще близько 30 хвилин, але довге очікування завжди виправдовується. Дуже-дуже смачний, соковитий, красивий і солодкий пиріг завжди користується популярністю. Коштує не дорого, але задоволення приносить неймовірне. Пиріг з грушами і яблуками, рецепт якого я знайшла в якомусь кулінарному журналі, відрізняється особливим насиченим смаком і ароматом, який надає розмарин, так що обов'язково використовуйте цей інгредієнт, без нього пиріг не вийде датським! хай щастить!

  • Розмарин - 4 Чайних ложок(1/2 ст. Ложки в тісто, 3 немає. Ложка в начинку)
  • Цукор - 0, 75 склянки(1/2 склянки в тісто, 3 немає. Ложки в начинку)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Груші - 1 кілограм
  • Яблука - 3 штуки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Ваніль - 1/2 чайних ложки
  • Незбиране молоко - 2 Ст. Ложки
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 1
Дрібно рубаємо розмарин.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 2
Потім в чашу кухонного комбайна кладемо сіль цукор і розмарин і подрібнюємо ці компоненти в перебігу 30-60 секунд, засипаємо борошно, комбайн включаємо на секунд 20-30. Потім в чашу додаємо кубиками нарізане масло. Масло має бути охолодженим (бажано в морозильнику). Збиваємо все імпульсами (по 15 секунд) декілька разів.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 3
В окремій мисці збиваємо два яйця з двома столовими ложками води. Потім додаємо суміш з кухонного комбайна і ретельно замішуємо все за допомогою вилки. Можливо потрібно буде додати ще трохи води, щоб краще відбувалося скріплення. Потім замішуємо все руками. Тісто має вийти м'яким і не сильно прилипати до рук.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 4
Тісто розділяємо на дві нерівні частини 1/3 і 2/3. Ту частину тесту, що меншого розміру загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 5
Тепер використовуємо велику кількість борошна, щоб тісто не прилипло до стільниці і до качалці. Можна тісто накрити харчовою плівкою і розгортати до потрібної форми дна. Однак тісто треба розкачати трохи більше, щоб залишилися краю (по 2-3 см).
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 6
Викладаємо тісто у форму для випікання. Палицями притискаємо тісто до країв дна. Тепер отставляем тісто в сторону і займемося начинкою для пирога.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 7
У миску натираємо яблука. Додаємо до них цукор, цедру сік лимона, розмарин.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 8
Груші розрізаємо на чверті, вирізаємо серцевину. Нарізаємо кубиками додаємо в миску з яблуками. Гарненько все перемішуємо.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 9
Все гарненько перемішавши, рівномірно викладаємо начинку на тісто.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 10
Кубиками рубаємо масло і викладаємо зверху на начинку. Потім дістаємо меншу частину тіста, розгортаємо його і накриваємо їм зверху начинку, гарненько заліплює краю.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 11
І відправляємо пиріг пекти в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-45 хвилин. Пиріг повинен покритися красивою золотистою скоринкою. Поки пиріг випікається, готуємо глазур. Збиваємо разом молоко, ваніль і цукрову пудру. Дістаємо пиріг, охолоджуємо його протягом 10 хвилин і потім поливаємо глазур'ю.
пиріг з грушами і яблуками - фото крок 12
Остужаем до кінця, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти