Пиріг з грушами і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і красивий пиріг з грушами і яблуками готується в стилі датської кухні - з додаванням розмарину в тісто і утворенням апетитною глазурной скоринки. Дуже хороший пиріг, раджу!
Пиріг з грушами і яблуками - неймовірно смачна випічка! готується близько 90 хвилин, потім остигає ще близько 30 хвилин, але довге очікування завжди виправдовується. Дуже-дуже смачний, соковитий, красивий і солодкий пиріг завжди користується популярністю. Коштує не дорого, але задоволення приносить неймовірне. Пиріг з грушами і яблуками, рецепт якого я знайшла в якомусь кулінарному журналі, відрізняється особливим насиченим смаком і ароматом, який надає розмарин, так що обов'язково використовуйте цей інгредієнт, без нього пиріг не вийде датським! хай щастить!
- Розмарин - 4 Чайних ложок(1/2 ст. Ложки в тісто, 3 немає. Ложка в начинку)
- Цукор - 0, 75 склянки(1/2 склянки в тісто, 3 немає. Ложки в начинку)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Груші - 1 кілограм
- Яблука - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Ваніль - 1/2 чайних ложки
- Незбиране молоко - 2 Ст. Ложки
Дрібно рубаємо розмарин.
Потім в чашу кухонного комбайна кладемо сіль цукор і розмарин і подрібнюємо ці компоненти в перебігу 30-60 секунд, засипаємо борошно, комбайн включаємо на секунд 20-30. Потім в чашу додаємо кубиками нарізане масло. Масло має бути охолодженим (бажано в морозильнику). Збиваємо все імпульсами (по 15 секунд) декілька разів.
В окремій мисці збиваємо два яйця з двома столовими ложками води. Потім додаємо суміш з кухонного комбайна і ретельно замішуємо все за допомогою вилки. Можливо потрібно буде додати ще трохи води, щоб краще відбувалося скріплення. Потім замішуємо все руками. Тісто має вийти м'яким і не сильно прилипати до рук.
Тісто розділяємо на дві нерівні частини 1/3 і 2/3. Ту частину тесту, що меншого розміру загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник.
Тепер використовуємо велику кількість борошна, щоб тісто не прилипло до стільниці і до качалці. Можна тісто накрити харчовою плівкою і розгортати до потрібної форми дна. Однак тісто треба розкачати трохи більше, щоб залишилися краю (по 2-3 см).
Викладаємо тісто у форму для випікання. Палицями притискаємо тісто до країв дна. Тепер отставляем тісто в сторону і займемося начинкою для пирога.
У миску натираємо яблука. Додаємо до них цукор, цедру сік лимона, розмарин.
Груші розрізаємо на чверті, вирізаємо серцевину. Нарізаємо кубиками додаємо в миску з яблуками. Гарненько все перемішуємо.
Все гарненько перемішавши, рівномірно викладаємо начинку на тісто.
Кубиками рубаємо масло і викладаємо зверху на начинку. Потім дістаємо меншу частину тіста, розгортаємо його і накриваємо їм зверху начинку, гарненько заліплює краю.
І відправляємо пиріг пекти в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-45 хвилин. Пиріг повинен покритися красивою золотистою скоринкою. Поки пиріг випікається, готуємо глазур. Збиваємо разом молоко, ваніль і цукрову пудру. Дістаємо пиріг, охолоджуємо його протягом 10 хвилин і потім поливаємо глазур'ю.
Остужаем до кінця, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!