Печиво желейне
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Дуже хороший рецепт, як приготувати печиво желейне. Виходить дуже смачно, а робиться набагато простіше, ніж здається. Читаємо покроковий рецепт з фотографіями і пробуємо приготувати таку смакоту.
Опис приготування:
Таке печиво обов'язково сподобається дітям. Желе можна використовувати вже готове (будь-який за смаком: малинове, вишневе, ківі та інше), а можна зробити його самостійно. Печиво можна презентувати як подарунок в красивій упаковці, та й просто побалуйте свою сім'ю новим і цікавим рецептом.
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Ваніль - За смаком
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Мигдаль - 1-1, 5 склянки
- Сода - 1 щіпка
- Пюре з полуниці - 1 Склянка
- Вода - 50 мілілітрів
- Листи желатину - 4 штуки
1. Масло заздалегідь відправляю в холодильник, а потім натираю його на крупній тертці.
2. Борошно просівають і змішую з содою, додаю до маслу. Перетираю руками в крошку.
3. Додаю 5 столових ложок цукрового піску і ваніль, перемішую.
4. Горіхи подрібнюю в крихту (за допомогою качалки і блендера) і додаю в тісто, також вбиваю куряче яйце.
5. Замішую тісто, потім кладу його в поліетиленовий пакет або в харчову плівку і відправляю в холодильник на 30 хвилин.
6. Через півгодини дістаю тісто і розкочують його в пласт товщиною близько 5 міліметрів. За допомогою форми для печива вирізаю парна кількість печива.
7. Половину формочок прибираю в сторону, а другу половину обрізаю такий же формочкой, але трохи менше (виходять квіткові ободочки).
8. Викладаю ободочки на цілі форми. Деко застеляють пергаментом, викладаю на нього печиво, відправляю в розігрітий до 180-190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готове печиво перекладаю на підставку і остуджують.
9. Готове полуничне пюре змішую з водою, а затем перетираю через сито. Всипаю до нього цукор, що залишився, перемішую.
10. Листовий желатин спочатку замочую в холодній воді, а потім віджимають. Полуничне пюре варю на слабкому вогні 3 хвилини і змішую з желатином.
11. На кожне печиво виливаю невелике кількості желатину, відправляю печиво в холодильник на 30 хвилин. Смачного!