Печиво з Пеканов
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 30
Час приготування: 45 хв.
Дуже смачне і пікантне печиво з вишуканим смаком! Цей рецепт напросився на розум сам собою, коли хотілося чогось смачного до чаю. Рекомендую прочитати, як приготувати печиво з Пеканов.
Опис приготування:
Пекан можна замінити волоськими горіхами, фундук або мигдаль, додати журавлину, в'ялену вишню або родзинки, але це вже буде інше печиво. Якщо яйця дрібні, візьміть два жовтки. У такого тесту є невеликий секрет: воно стає ще краще, якщо потримати його якийсь час на холоді. Можна випікати тісто цілим пластом і з ще теплого коржа вирізати різні фігурки.
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яєчний жовток - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1/2 склянки
1. Змішайте в глибокій ємності масло, цукор, яєчний жовток і ванілін за допомогою міксера.
2. Додайте борошно, розпушувач і сіль, знову перемішайте тісто.
3. Утрамбуйте тісто в формочки для випікання.
4. Подрібніть горіхи в крихту.
5. Влийте в горіхи півсклянки вершків.
6. Помістіть горіхову начинку у форму з тестом.
7. Випікайте печиво 15 хвилин при температурі 180 градусів.