Печиво з медом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, м'яке і дуже ніжне печиво з медом в домашніх умовах прийде на виручку тим, хто любить нескладні варіанти випічки. Мінімум інгредієнтів і зусиль, а результат - приголомшливий.
Це, можливо, один з найпростіших варіантів, як зробити печиво з медом. При бажанні можна доповнити його невеликою кількістю улюбленого алкоголю: бренди, наприклад. Для дітей в тісто можна класти горіхи або сухофрукти, а також сушені ягоди.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Мед - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 50 мілілітрів
- Борошно - 400 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
1. У глибоку миску заздалегідь викласти з холодильника вершкове масло. Коли воно розм'якшиться, додати цукор.
2. Міксером збити масу, щоб цукор розчинився. При бажанні можна також додати ванільний екстракт (для аромату).
3. Окремо збити яйце, додати його до маслу. Просіяти борошно з розпушувачем і в 2-3 прийому ввести в тісто.
4. Якщо тісто виходить занадто сухим, додати трохи молока. Ввести рідкий мед, як слід перемішати (зацукровані мед потрібно попередньо розтопити на водяній бані). Надіслати тісто в холодильник хвилин на 30.
5. З отриманої маси сформувати невеликі кульки і викласти їх на деко. Випікати печиво з медом в домашніх умовах близько 15-20 хвилин до рум'яності. Відмінний варіант десерту для всієї родини.