Печиво в клітинку
(покроковий рецепт з фото)
Печиво в клітинку - це вафлі. Саме так ми їх називали в дитинстві. Смачне хрустке ласощі, яке легко готується або на плиті в спеціальній вафельниці, або в електровафельніцу.
На моїй кухні багато різних електричних помічників, але з бабусиної вафельницею я не розлучуся ніколи. Це мої спогади, це моє дитинство. Пам'ятаю, як бабуся пекла нам ці печива в клітинку, і частенько балую своїх рідних і себе цими ласощами. Але ж вафлі - це і справді печива в клітинку. Слово перекладається як "стільники", але ж вони в клітинку. Я розповім вам рецепт, як приготувати печива в клітинку. Рецепт простий, але вафлі виходять дуже смачними.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам (або маргарину)
- Крохмаль - 50 грам
- Борошно - 3-4 склянок
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Лимонний сік або оцет - 1 Чайна ложка (погасити соду)
В миску, де будемо робити тісто, вбиваємо яйця і насипаємо цукор. Ретельно розтираємо. Можна збити міксером.
Вливаємо тепле молоко, все гарненько перемішуємо.
Тепер всипаємо крохмаль і знову добре перемішуємо.
Соду гасимо оцтом або лимонним соком, додаємо в наше майбутнє тісто, розмішуємо. Тепер додаємо розтоплене, але не гаряче масло або маргарин. Розмішуємо до однорідності маси.
А тепер додаємо борошно. В залежності від того, які вафлі ви хочете отримати (тонкі або товсті, хрусткі чи ні), кількість борошна буде відрізнятися. Раджу спочатку насипати 3 склянки борошна і спекти кілька вафель, а потім додати ще борошна і спробувати другий варіант.
Вафельницю нагріваємо, змащуємо для випікання першої порції вафель маслом, наливаємо в неї тісто. Краще налити тісто по центру, а потім притиснути стулки вафельниці - і тісто розтечеться по всій поверхні. Випікаємо вафлі на вогні трохи більше середнього до рум'яного кольору. Моя порада: не викладати вафлі одну на іншу, дайте їм охолонути на решітці окремо один від одного.