Печиво «пальці відьми»
(покроковий рецепт з фото)
Тематичне печиво дуже страшного вигляду спеціально до свята Хеллоуїн. Діти в захваті, а от дорослі з побоюванням пробують його, хоча печиво дуже смачне
Це печиво готується спеціально до свята Хеллоуїн. Моторошне на вигляд, печиво не для людей зі слабкими нервами. Але смак у печива чудовий, повірте. Дітвора буде в захваті і від виду, і смак. Можна залучити дітей до процесу виготовлення, адже рецепт приготування печива "пальці відьми" простий, творчий і захоплюючий. Якщо вас не злякав зовнішній вигляд і ви надумали спекти таке печиво, цей рецепт печива "пальці відьми" з фото допоможе вам.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (або 1/3 чайної ложки соди, гашеного оцтом)
- Яйця - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Варення або джем - 1 Ст. Ложка
- Очищені гарбузове насіння - 50 грам
Збиваємо вершкове масло з цукром.
Забиваємо в масляну масу яйце і добре перемішуємо.
Додаємо борошно, сіль, ванільний цукор і розпушувач.
У нас повинно вийти ось таке гладке і щільне тісто.
Загортаємо тісто в плівку і відправляємо відпочити в холодильник хвилин на 20-30.
Тепер займемося ліпленням "пальців" . Скачує палички, розміром з палець. Не біда, якщо вони вийдуть трохи кострубаті - пальці відьми такі і є
Вставляємо гарбузову насіння - ніготь, і робимо ножем смужки - згини пальця.
Випікаємо пальці в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20. Ось такі вони у нас виходять.
Знімаємо з печива насіння і змащуємо місце кріплення яскравим варенням. Приклеюємо насіння назад і печиво готове.