Печиво на смальці
(покроковий рецепт з фото)
Нехай смалець в назві вас не бентежить - печиво виходить дуже легким, пишним, тане в роті! До чаю, кави на полуденок - це відмінна випічка. Розповідаю як готувати печиво на смальці!
Хочу вам показати оригінальний спосіб як приготувати пишне, повітряне печиво на смальці. Подібного рецепта я ще не зустрічала, зазвичай на смальці роблять пісочні плоскі печива. До речі, для приготування печива з смальцю я не додаю цукру. Вірніше, ви можете його додати за смаком в тісто. Просто мені подобається подавати такі печеньки з варенням і іншими солодкими наповнювачами - печиво прекрасно ними просочується. Дивіться далі рецепт.
- Борошно - 280 грам
- Маслянка або молоко - 235 мілілітрів
- Smalec - 55 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
У мисці змішайте борошно, сіль, соду і розпушувач.
Масло і смалець порубати ножем і додайте в суху суміш. Постарайтеся перемішати так, щоб нагадувало крихту.
Потім влийте молоко.
Замісити тісто.
Тісто ще пухке, тому його треба підмішування ще на столі, присипаному борошном (зручно силіконовий килимок для цього використовувати, також він підходить для випічки.
Виходить гладке і пружне тісто.
Розкачайте його в прямокутний пласт - потім складіть з кожного боку.
Потім ще раз, тільки тепер всередину. Виходить багатошаровий конверт.
Тепер за допомогою склянки, а краще круглої спеціальної фігурки для тесту, виріжте круглі товсті печива.
Викладіть печиво на деко, вони не повинні стикатися. Із залишків тіста після вирізання розкачайте ще раз пласт тесту, повторіть процедуру - вийде ще більше печива.
Випікайте в розігрітій духовці хвилин 15 при 230 З - ви побачите як печива піднімуться.
Дайте трохи охолонути перед подачею.
Готові печива зі смальцю відмінно поєднуються з варенням, згущеним молоком, медом до чаю або кави. Приємного чаювання!