Рецепт Печиво на смальці фото

Печиво на смальці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Печиво

Нехай смалець в назві вас не бентежить - печиво виходить дуже легким, пишним, тане в роті! До чаю, кави на полуденок - це відмінна випічка. Розповідаю як готувати печиво на смальці!

Хочу вам показати оригінальний спосіб як приготувати пишне, повітряне печиво на смальці. Подібного рецепта я ще не зустрічала, зазвичай на смальці роблять пісочні плоскі печива. До речі, для приготування печива з смальцю я не додаю цукру. Вірніше, ви можете його додати за смаком в тісто. Просто мені подобається подавати такі печеньки з варенням і іншими солодкими наповнювачами - печиво прекрасно ними просочується. Дивіться далі рецепт.

  • Борошно - 280 грам
  • Маслянка або молоко - 235 мілілітрів
  • Smalec - 55 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 4 чайних ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
печиво на смальці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
печиво на смальці - фото крок 2
У мисці змішайте борошно, сіль, соду і розпушувач.
печиво на смальці - фото крок 3
Масло і смалець порубати ножем і додайте в суху суміш. Постарайтеся перемішати так, щоб нагадувало крихту.
печиво на смальці - фото крок 4
Потім влийте молоко.
печиво на смальці - фото крок 5
Замісити тісто.
печиво на смальці - фото крок 6
Тісто ще пухке, тому його треба підмішування ще на столі, присипаному борошном (зручно силіконовий килимок для цього використовувати, також він підходить для випічки.
печиво на смальці - фото крок 7
Виходить гладке і пружне тісто.
печиво на смальці - фото крок 8
Розкачайте його в прямокутний пласт - потім складіть з кожного боку.
печиво на смальці - фото крок 9
Потім ще раз, тільки тепер всередину. Виходить багатошаровий конверт.
печиво на смальці - фото крок 10
Тепер за допомогою склянки, а краще круглої спеціальної фігурки для тесту, виріжте круглі товсті печива.
печиво на смальці - фото крок 11
Викладіть печиво на деко, вони не повинні стикатися. Із залишків тіста після вирізання розкачайте ще раз пласт тесту, повторіть процедуру - вийде ще більше печива.
печиво на смальці - фото крок 12
Випікайте в розігрітій духовці хвилин 15 при 230 З - ви побачите як печива піднімуться.
печиво на смальці - фото крок 13
Дайте трохи охолонути перед подачею.
печиво на смальці - фото крок 14
Готові печива зі смальцю відмінно поєднуються з варенням, згущеним молоком, медом до чаю або кави. Приємного чаювання!

Схожі рецепти