Печиво «маркіз»
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом печива "маркіз" . Ця випічка дуже красиво виглядає. Я завжди довгі печеньки викладаю по колу, а в центрі ставлю миску з глазур'ю, за формою схоже на капелюх маркіза!
Рецепт приготування печива "маркіз" мені навіяла цікава подача печива у моєї подруги. Вона, правда, викладала квадратний "колодязь" з такого довгого печива, як ми будували в дитинстві з довгастих дерев'яних "цеглинок", а всередину сховала миску з глазур'ю. Я ось вирішила спростити собі задачу і придумала "капелюх" маркіза. Спробуйте, печиво і справді дуже смачне!
- Борошно - 250 грам
- Цукрова пудра - 250 грам (половина - в глазур, половина - в тісто)
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйця - 2 штуки (для тіста - два жовтки, для глазурі - один білок)
- Ванілін - 1 штука(1 пакетик)
- Харчовий барвник - 1 штука(1 пакетик будь-якого кольору)
1. Масло кімнатної температури рубаємо на шматки, добавляемм борошно. Потім перетираємо все в крихту руками або за допомогою блендера. Додамо жовтки, цукор і ванілін. Вимісимо однорідне глянсове тісто. Скатаем шар, дамо йому постояти в холодильнику.
2. Через півгодини тісто дістанемо, розкачати в пласт середньої товщини і наріжемо тонкими шматочками. Їх ми викладаємо на деко і запікаємо 10 хвилин при 180 градусах в духовці.
3. Печиво, до речі, в цьому рецепті не повинно бути рум'яним. Так що не перетримаєте печиво в духовці. Поки нехай воно остигає, а ми зробимо глазур. Збиваємо яєчний білок, поки він не перетвориться в густу, але повітряну піну. Потім акуратно, не припиняючи збивати, додамо цукор і барвник.
4. Готові печеньки занурюємо одним кінчиком глазур, і викладаємо навколо миски з глазур'ю, в яку потім можна буде занурювати печиво. Готово!