Рецепт Печиво «маркіз» фото

Печиво «маркіз»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.

Ділюся простим рецептом печива"Маркіз" . Ця випічка дуже красиво виглядає. Я завжди довгі печеньки викладаю по колу, а в центрі ставлю миску з глазур'ю, за формою схоже на капелюх маркіза!

Опис приготування:

Рецепт приготування печива"Маркіз" мені навіяла цікава подача печива у моєї подруги. Вона, правда, викладала квадратний"колодязь" з такого довгого печива, як ми будували в дитинстві з довгастих дерев'яних"цеглинок" , а всередину сховала миску з глазур'ю. Я ось вирішила спростити собі задачу і придумала"капелюх" маркіза. Спробуйте, печиво і справді дуже смачне!

  • Борошно - 250 грам
  • Цукрова пудра - 250 грам (половина - в глазур, половина - в тісто)
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйця - 2 штуки (для тіста - два жовтки, для глазурі - один білок)
  • Ванілін - 1 штука(1 пакетик)
  • Харчовий барвник - 1 штука(1 пакетик будь-якого кольору)
печиво
1. Масло кімнатної температури рубаємо на шматки, добавляемм борошно. Потім перетираємо все в крихту руками або за допомогою блендера. Додамо жовтки, цукор і ванілін. Вимісимо однорідне глянсове тісто. Скатаем шар, дамо йому постояти в холодильнику.
печиво
2. Через півгодини тісто дістанемо, розкачати в пласт середньої товщини і наріжемо тонкими шматочками. Їх ми викладаємо на деко і запікаємо 10 хвилин при 180 градусах в духовці.
печиво
3. Печиво, до речі, в цьому рецепті не повинно бути рум'яним. Так що не перетримаєте печиво в духовці. Поки нехай воно остигає, а ми зробимо глазур. Збиваємо яєчний білок, поки він не перетвориться в густу, але повітряну піну. Потім акуратно, не припиняючи збивати, додамо цукор і барвник.
печиво
4. Готові печеньки занурюємо одним кінчиком глазур, і викладаємо навколо миски з глазур'ю, в яку потім можна буде занурювати печиво. Готово!

Схожі рецепти