Рецепт Печиво «Есмеральда» фото

Печиво «Есмеральда»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Напевно багатьом знайоме це ласощі з апетитною шоколадною крихтою. Пропоную досить простий рецепт печива"Есмеральда" , який без зусиль можна повторити вдома.

Опис приготування:

Це дуже просте, але дуже смачне печиво"Есмеральда" в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно будь-якими добавками. Крім шоколаду чудово підійдуть також сухофрукти, сушені ягоди, гарбузове насіння і цукати. Це апетитне і ситне печиво, яке підійде до чаювання і в якості перекусу.

  • Вершкове масло - 300 грам
  • Цукор - 100-150 грам
  • Борошно - 350-450 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Шоколад - 100 грам
  • Насіння або горіхи - 50 грам (по бажанню)
печиво
1. Кількість вершкового масла можна при бажанні скоротити, від цього печиво не стане гірше. Його попередньо потрібно дістати з холодильника, щоб розм'якшеним з'єднати з цукром.
печиво
2. Маса повинна вийти однорідною і без масляних грудочок.
печиво
3. Білки акуратно відокремити від жовтків і збити в піну. В даний рецепт приготування печива"Есмеральда" жовтки не використовуються, щоб тісто було більш повітряним.
печиво
4. Поступово ввести збиті білки, акуратно перемішуючи масу.
печиво
5. Як добавки в даному випадку використовується чистий чорний шоколад і насіння гарбуза.
печиво
6. Викласти їх в тісто.
печиво
7. Перемішуючи, вводити невеликими порціями просіяне борошно.
печиво
8. Тісто має бути м'яким, НЕ тугим і еластичним. Загорнути його в пакет або харчову плівку і відправити в холодильник приблизно на півгодини.
печиво
9. Коли тісто трохи охололи його можна розкачати і вирізати за допомогою виїмок або склянки кружечки. Печиво"Есмеральда" в домашніх умовах може приймати абсолютно будь-які форми, які приходять в голову.
печиво
10. Печиво викласти на пергамент або деко і відправити в розігріту духовку на 10-13 хвилин.
печиво
11. Ось і весь простий рецепт печива"Есмеральда" . Тепер його можна трохи остудити і пригощати ним усіх бажаючих.

Схожі рецепти