Печиво «Есмеральда»
(покроковий рецепт з фото)
Напевно багатьом знайоме це ласощі з апетитною шоколадною крихтою. Пропоную досить простий рецепт печива "есмеральда", який без зусиль можна повторити вдома.
Це дуже просте, але дуже смачне печиво "есмеральда" в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно будь-якими добавками. Крім шоколаду чудово підійдуть також сухофрукти, сушені ягоди, гарбузове насіння і цукати. Це апетитне і ситне печиво, яке підійде до чаювання і в якості перекусу.
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Борошно - 350-450 грам
- Яйце - 2 штуки
- Шоколад - 100 грам
- Насіння або горіхи - 50 грам (по бажанню)

1. Кількість вершкового масла можна при бажанні скоротити, від цього печиво не стане гірше. Його попередньо потрібно дістати з холодильника, щоб розм'якшеним з'єднати з цукром.

2. Маса повинна вийти однорідною і без масляних грудочок.

3. Білки акуратно відокремити від жовтків і збити в піну. В даний рецепт приготування печива "есмеральда" жовтки не використовуються, щоб тісто було більш повітряним.

4. Поступово ввести збиті білки, акуратно перемішуючи масу.

5. Як добавки в даному випадку використовується чистий чорний шоколад і насіння гарбуза.

6. Викласти їх в тісто.

7. Перемішуючи, вводити невеликими порціями просіяне борошно.

8. Тісто має бути м'яким, НЕ тугим і еластичним. Загорнути його в пакет або харчову плівку і відправити в холодильник приблизно на півгодини.

9. Коли тісто трохи охололи його можна розкачати і вирізати за допомогою виїмок або склянки кружечки. Печиво "есмеральда" в домашніх умовах може приймати абсолютно будь-які форми, які приходять в голову.

10. Печиво викласти на пергамент або деко і відправити в розігріту духовку на 10-13 хвилин.

11. Ось і весь простий рецепт печива "есмеральда" . Тепер його можна трохи остудити і пригощати ним усіх бажаючих.