Печиво «бабусине»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі один з улюблених рецептів зі смаком дитинства - печиво "бабусине" . Хрустке, легке і розсипчасте печиво, яке тане в роті.
Готується це печиво дуже легко і інгредієнти для нього завжди можна знайти у себе в холодильнику. Ну а головне достоїнство рецепта - це те, що тісто можна заморозити і використовувати в міру необхідності. Печиво виходить дуже ароматним, легким, розсипчаста, не нудотний, неймовірно смачним. Дуже подобаються печенюшки і чоловікові, і дітям.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Маргарин - 200 грам (або вершкове масло)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі свіжі - 25 грам
1
Розітріть дріжджі з цукром.
2
В отриману суміш додайте яйце і перемішайте до однорідної маси.
3
Змішайте борошно з маргарином, додайте дріжджі і замісити тісто. Найкраще робити це руками, щоб відчувати еластичність тіста, воно повинно вийти досить крутим.
4
Якщо тісто буде липнути, додайте трохи борошна.
5
З готового тіста робіть печенюшки 0, 5-0, 7 см завтовшки, а потім кожну з усіх боків обваляйте в цукрі.
6
Викладіть заготовки на деко, застелений пергаментним папером. Випікайте в духовці до готовності. Печиво повинне збільшитися в обсязі і стати золотистого кольору. У моїй духовці мені потрібно 25 хвилин при температурі 180 градусів.
7
Перед подачею остигле печиво можете посипати цукровою пудрою.