Печиво «Arʙuziki»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже цікавою ідеєю домашньої випічки, яка захопить і дорослих, і малюків. Побалуйте себе яскравим, апетитним, оригінальним і смачним печивом. Впевнена, вам сподобається! :)
Хочу навчити вас, як приготувати печиво "арбузики" . За допомогою самого звичайного пісочного тіста і харчових барвників у вас вийде маленький солодкий шедевр! Сам процес зовсім нескладний, а з покроковими фотографіями у вас обов'язково все вийде. Рекомендую на замітку!
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 70 грам
- Борошно - 160 грам
- Яйце - 1 штука (жовток в тісто, білок для змазування)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Харчові барвники - За смаком (зелений і червоний)
- Цукор - 1/3 склянки (для прикраси)
- Шоколад - 50 грам (для прикраси)
1. Вершкове масло з'єднайте в глибокій мисці з цукром.
2. Вбийте жовток і додайте ванільний екстракт.
3. Всипте просіяне борошно і додайте дрібку солі.
4. Розділіть тісто навпіл.
5. Додайте в одну половину тіста червоний барвник.
6. Ретельно умішайте барвник в тісто, загорніть в харчову плівку.
7. Другу половину тіста також розділіть навпіл.
8. Додайте зелений барвник в одну четвертинку.
9. Як випливає вимішайте тісто, щоб барвник добре розподілився.
10. Останню частину тесту залиште білої. Розкачайте і викладіть на неї червоне тісто, скачане ось в такий бочонок.
11. Оберніть білим тестом і зріжте зайве.
12. Зверху оберніть зеленим тестом. Ось, що вийшло.
13. У невеликому пакетику пофарбуйте 1/3 склянки цукру зеленим барвником.
14. І обваляйте печиво в ньому з усіх боків.
15. Акуратно наріжте гострим ножем, викладіть на деко.
16. Прикрасьте зверху шоколадом, імітуючи кавунові кісточки. Надішліть на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Приємного чаювання!