Oladyya з prostokvashe
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом ідеально ситного і в той же час легкого сніданку для дітей і дорослих, який зарядить енергією на трудовий день. Оладки на кисляку - це швидко і дуже смачно.
Показую, як приготувати оладки на кислому молоці. На мою рецептом вони виходять пишними, неймовірно смачними. І це, що досить важливо, виходить недорогим блюдом. У моїй родині чудово йдуть на сніданок з варенням, згущеним молоком або топленим маслом з цукром.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Кисле молоко - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для смаження)
1
Збийте яйце з цукром і сіллю. Перемішуючи, додайте кисле молоко.
2
У збите яйце з кислим молоком просійте борошно і добре перемішайте. Додайте соду і знову перемішайте. Залиште тісто на 10-15 хвилин для підйому.
3
Добре розігрійте сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою беріть тісто, не перемішуючи, і формуйте оладки на сковороді.
4
Підсмажте до рум'яної скоринки і акуратно переверніть на іншу сторону.