Рецепт Новорічний пиріг «Петушки» фото

Новорічний пиріг «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

Коли дивишся на завзятий символ наступаючого 2017 року - Півника - завжди піднімається настрій. Пропоную вам рецепт, як приготувати новорічний пиріг"Петушок" . Приємних вам клопоту на кухні!

Опис приготування:

Рецепт цього тесту універсальний для печива і фігурних пирогів. Тісто виходить м'яким і розсипчастим, добре тримає форму. Як і будь-яке виріб з пісочного тіста, смакує більше на наступний день.

Готуйте з задоволенням!

  • Борошно - 450 грам
  • Цукор - 90 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам(82% жирності)
  • Крем - 100 грам(25% жирності)
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Джем - 2 Ст. Ложки
  • Кедр мандарин - 1/2 штуки
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
новорічний пиріг
Підготуйте необхідні інгредієнти. Просійте борошно з розпушувачем, масло вершкове повинно бути кімнатної температури.
новорічний пиріг
Замісити м'яке тісто.
новорічний пиріг
Розділити тісто на дві частини, розкачайте кожну в корж товщиною 0, 5 см.
Прикладіть до виноградному шаблон півня з пергаменту, виріжте фігуру гострим ножем. Також вступите і з другим коржем тесту. Перекладіть заготовку на пергамент.
новорічний пиріг
Для начинки зніміть з мандарина цедру (без білої частини).
новорічний пиріг
Викладіть джем і подрібнену цедру по центру коржі, не доходячи до краю по 1 см.
новорічний пиріг
Накрийте зверху другою частиною тіста, prizhmite кінець.
З обрізків виріжте крило і очей півника, прикладіть їх до основного пирога.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
новорічний пиріг
З обрізків тесту я вирізала печиво.
новорічний пиріг
Готовий пиріг повністю остудіть і посипте зверху цукровою пудрою.

Схожі рецепти