Новорічний пиріг «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)
Коли дивишся на завзятий символ наступаючого 2017 року - Півника - завжди піднімається настрій. Пропоную вам рецепт, як приготувати новорічний пиріг "петушок" . Приємних вам клопоту на кухні!
Рецепт цього тесту універсальний для печива і фігурних пирогів. Тісто виходить м'яким і розсипчастим, добре тримає форму. Як і будь-яке виріб з пісочного тіста, смакує більше на наступний день.
Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 90 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам(82% жирності)
- Крем - 100 грам(25% жирності)
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Джем - 2 Ст. Ложки
- Кедр мандарин - 1/2 штуки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Просійте борошно з розпушувачем, масло вершкове повинно бути кімнатної температури.
Замісити м'яке тісто.
Розділити тісто на дві частини, розкачайте кожну в корж товщиною 0, 5 см.
Прикладіть до виноградному шаблон півня з пергаменту, виріжте фігуру гострим ножем. Також вступите і з другим коржем тесту. Перекладіть заготовку на пергамент.
Прикладіть до виноградному шаблон півня з пергаменту, виріжте фігуру гострим ножем. Також вступите і з другим коржем тесту. Перекладіть заготовку на пергамент.
Для начинки зніміть з мандарина цедру (без білої частини).
Викладіть джем і подрібнену цедру по центру коржі, не доходячи до краю по 1 см.
Накрийте зверху другою частиною тіста, prizhmite кінець.
З обрізків виріжте крило і очей півника, прикладіть їх до основного пирога.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
З обрізків виріжте крило і очей півника, прикладіть їх до основного пирога.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
З обрізків тесту я вирізала печиво.
Готовий пиріг повністю остудіть і посипте зверху цукровою пудрою.