Наливка з яблук
(покроковий рецепт з фото)
Щоб справді насолодитися злегка терпкою, солодкої наливкою з яблук, в першу чергу потрібно терпіння. Адже саме вождів потрібний час, тільки тоді можна відчути всю красу напою.
Для наливки відмінно підійдуть яблука з пом'ятими бочками, насіннєва коробочка теж використовується. Так що цей рецепт допоможе ліквідовувати не кондиційний урожай яблук. Залежно від сорту, буде змінюватися смак.
- Яблука - 1 кілограм
- Горілка - 0, 5 L
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Візьміть літрову банку і доверху заповніть нарізаними яблуками.
Залийте горілкою, щоб яблука повністю були покриті. Закрийте тканиною і приберіть в тепле, світле місце (на кухонну шафу - ідеальне місце) два тижні. Періодично трусіть банку.
Яблука після закінчення часу.
У сотейнику змішайте цукор і воду, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.
Настій профільтруйте.
В сотейник с сиропом, влийте яблучний настій. Поставте на вогонь, прогрейте 1-2 хвилини.
Наливку перелийте в пляшку, закрийте і приберіть на добу в холодильник.
Через добу напій можна дегустувати.