Налисники з маком
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам відкрити для себе класичний рецепт налисників з маком, традиційної української страви. Смачні, ніжні й ароматні, - вони сподобаються навіть прискіпливому гурману! А готувати просто!
Цей рецепт приготування налисників з маком у нас передається з покоління в покоління, хоча звичайно ж, кожна господиня завжди придумає, як його вдосконалити. Звичайно, млинці вміють готувати все, але в даному випадку - секрет в макової начинки! приступимо?
Як зробити налисники з маком:
1. У глибокій мисці змішаємо сухі інгредієнти для тіста, - соду, сіль, цукор. Вбиваємо сюди ж яйця, і трохи все разом перетираємо до однорідної консистенції.
2. Вливаємо молоко, і знову перемішуємо.
3. Не припиняючи помішування, всипаємо борошно, поки тісто не стане потрібної густоти.
4. На змащену будь-яким жиром сковороді підсмажуємо млинці, кожен з двох сторін, - і складаємо стопкою, нехай охолонуть.
5. Тепер - начинка! Мак і цукор потрібно перемолоти в кавомолці, або потовкти з ступці, як це робили наші бабусі.
6. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, і замішуємо з маком і цукром. Можна масла брати і трохи більше, і трохи менше, - на ваш смак.
7. Тепер в готові млинці загортаємо начинку, і можна подавати відразу, а можна скласти всі налисники в каструлю, і трохи потримати на слабкому вогні, пересипавши шматочками вершкового масла, і тільки потім подавати.
Смачного! сподіваюся, такі налисники з маком в домашніх умовах у вас вийдуть смачними, ароматними і неймовірно апетитними!
- Молоко - 0.5 L
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто, 1 ст.Л. - в начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Мак - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
Як зробити налисники з маком:
1. У глибокій мисці змішаємо сухі інгредієнти для тіста, - соду, сіль, цукор. Вбиваємо сюди ж яйця, і трохи все разом перетираємо до однорідної консистенції.
2. Вливаємо молоко, і знову перемішуємо.
3. Не припиняючи помішування, всипаємо борошно, поки тісто не стане потрібної густоти.
4. На змащену будь-яким жиром сковороді підсмажуємо млинці, кожен з двох сторін, - і складаємо стопкою, нехай охолонуть.
5. Тепер - начинка! Мак і цукор потрібно перемолоти в кавомолці, або потовкти з ступці, як це робили наші бабусі.
6. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, і замішуємо з маком і цукром. Можна масла брати і трохи більше, і трохи менше, - на ваш смак.
7. Тепер в готові млинці загортаємо начинку, і можна подавати відразу, а можна скласти всі налисники в каструлю, і трохи потримати на слабкому вогні, пересипавши шматочками вершкового масла, і тільки потім подавати.
Смачного! сподіваюся, такі налисники з маком в домашніх умовах у вас вийдуть смачними, ароматними і неймовірно апетитними!