Мохорєв
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Цей приголомшливий узбецький суп включає в себе безліч інгредієнтів, тому він дуже ситний і смачний. Приготуйте його на обід або вечерю, і з-за столу голодним точно ніхто не піде!
Опис приготування:
Я дуже поважаю супи, де використовують баранину, з нею вони виходять особливо ситними і ароматними, ну а де ж ще можна знайти рецепт такого супу як не в Узбекистані, і сьогодні я розповім вам, як приготувати Мохорєв - національне узбецьке блюдо. Це дуже і дуже смачний суп, на приготування якого у вас піде не мало часу, адже він не терпить поспіху, але результат ваших старань варто цього, адже такого приголомшливого супу ви ще не пробували. Він виходить неймовірно смачний, наваристий і досить ситний, так що скликайте всіх рідних і близьких в гості, тому що їм можна нагодувати багато людей, а я поки розповім вам, як зробити Мохорєв.
- Баранина - 600 грам (ребра, шийки або лопатка)
- Помідор - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки(2 - в суп, 1 - в фарш)
- Морква - 2 штуки
- Зелень свіжа - 100 грам (петрушка, кріп, Braai)
- Фарш - 500 грам (баранячий або телячий )
- Гайка - 1-1, 5 склянки
- Локшина - 1 Склянка
- Спеції - За смаком (базилік, майоран, мелені насіння кінзи, перець (чорний))
- Картопля - 2-3 штук
- Сіль - - За смаком
М'ясо нарізаємо на порційні шматки і промиваємо під холодною водою, даємо баранині обсохнути.
Наливаємо в казан рослинна олія, а коли воно закипить, обсмажуємо на ньому баранину до золотистої скоринки.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо в казан до м'яса, смажимо пару хвилин.
Тепер нарізаємо часточками помідори і так само відправляємо в казан.
Всипаємо в казан попередньо замочений на ніч у воді нут.
Вливаємо воду.
Морква нарізаємо кільцями, картопля брусками і викладаємо все в суп. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо суп годину-півтора.
Через пів години нам необхідно витягти з супу помідори, очистити їх від шкірки, розім'яти і знову відправити в суп.
Болгарський перець нарізаємо на великі шматки і викладаємо в суп.
Тепер змішуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо і перчимо до смаку, формуємо невеликі фрикадельки.
Суп так само слід посолити і приправити спеціями.
Коли нут стане м'яким, додаємо в суп фрикадельки і подрібнену зелень.
В кінці додаємо локшину і варимо до повної готовності. Вогонь виключаємо і даємо супу постояти 10-15 хвилин. Ось тепер його можна їсти. Приємного всім апетиту!