Рецепт Мохорєв фото

Мохорєв
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Зелень
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей приголомшливий узбецький суп включає в себе безліч інгредієнтів, тому він дуже ситний і смачний. Приготуйте його на обід або вечерю, і з-за столу голодним точно ніхто не піде!

Опис приготування:

Я дуже поважаю супи, де використовують баранину, з нею вони виходять особливо ситними і ароматними, ну а де ж ще можна знайти рецепт такого супу як не в Узбекистані, і сьогодні я розповім вам, як приготувати Мохорєв - національне узбецьке блюдо. Це дуже і дуже смачний суп, на приготування якого у вас піде не мало часу, адже він не терпить поспіху, але результат ваших старань варто цього, адже такого приголомшливого супу ви ще не пробували. Він виходить неймовірно смачний, наваристий і досить ситний, так що скликайте всіх рідних і близьких в гості, тому що їм можна нагодувати багато людей, а я поки розповім вам, як зробити Мохорєв.

  • Баранина - 600 грам (ребра, шийки або лопатка)
  • Помідор - 3 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки(2 - в суп, 1 - в фарш)
  • Морква - 2 штуки
  • Зелень свіжа - 100 грам (петрушка, кріп, Braai)
  • Фарш - 500 грам (баранячий або телячий )
  • Гайка - 1-1, 5 склянки
  • Локшина - 1 Склянка
  • Спеції - За смаком (базилік, майоран, мелені насіння кінзи, перець (чорний))
  • Картопля - 2-3 штук
  • Сіль - - За смаком
мохорєв - фото крок 1
М'ясо нарізаємо на порційні шматки і промиваємо під холодною водою, даємо баранині обсохнути.
мохорєв - фото крок 2
Наливаємо в казан рослинна олія, а коли воно закипить, обсмажуємо на ньому баранину до золотистої скоринки.
мохорєв - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо в казан до м'яса, смажимо пару хвилин.
мохорєв - фото крок 4
Тепер нарізаємо часточками помідори і так само відправляємо в казан.
мохорєв - фото крок 5
Всипаємо в казан попередньо замочений на ніч у воді нут.
мохорєв - фото крок 6
Вливаємо воду.
мохорєв - фото крок 7
Морква нарізаємо кільцями, картопля брусками і викладаємо все в суп. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо суп годину-півтора.
мохорєв - фото крок 8
Через пів години нам необхідно витягти з супу помідори, очистити їх від шкірки, розім'яти і знову відправити в суп.
мохорєв - фото крок 9
Болгарський перець нарізаємо на великі шматки і викладаємо в суп.
мохорєв - фото крок 10
Тепер змішуємо фарш з подрібненою цибулею, солимо і перчимо до смаку, формуємо невеликі фрикадельки.
мохорєв - фото крок 11
Суп так само слід посолити і приправити спеціями.
мохорєв - фото крок 12
Коли нут стане м'яким, додаємо в суп фрикадельки і подрібнену зелень.
мохорєв - фото крок 13
В кінці додаємо локшину і варимо до повної готовності. Вогонь виключаємо і даємо супу постояти 10-15 хвилин. Ось тепер його можна їсти. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти