Млинці з дірочками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Рум'яні ніжні млинці з великою кількістю дірочок виглядають майже як мереживні. Вони дуже смачні і спекти їх можна легко і швидко.
Спекти тонкі і дірчасті млинці - мрія будь-якої господині. Такі млинці дуже ніжні і буквально тануть у роті. Але не у кожної господині вони виходять. Я розповім вам як зробити млинці з дірочками на кефірі. Найголовніша уязик, при якому в млинцях виходять дірочки - це розпечена сковорідка. Друга уязик - тісто не повинно бути густим і наливати його в сковороду потрібно трохи. Сподіваюся, що впоратися з цим завданням вам допоможе рецепт млинці з дірочками на кефірі з фото. Удачі вам і смачних і красивих млинців!
- Кефір - 1 літр
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 3-4 штук (якщо великі - 3, дрібні - 4)
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
У глибоку миску, в якій будемо робити тісто для млинців, просіюємо борошно.
Додаємо до борошна яйця.
Наливаємо кефір і рослинне масло.
Всипаємо цукор. Якщо ви любите дуже солодкі млинці - додайте 6 ложок цукру, якщо не дуже - всього 2.
Додаємо сіль.
І не забуваємо додати соду.
Збиваємо віночком тісто до тих пір, поки воно стане без грудочок. Якщо тісто вийшло густуватим - можна додати трохи води. Густота тесту залежить і від кефіру, і від якості борошна. Тісто має бути досить рідким і добре текучим.
Випікаємо млинці на дуже добре розігрітій сковороді. Для випікання першого млинця змастіть сковороду рослинною олією. При випіканні інших масло навряд чи буде потрібно.
Обсмажуємо млинці з обох сторін. Ось такі вони у вас повинні вийти.