Млинці на кефірі з дірочками
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, як бабуся раніше робила млинці. У дитинстві так цікаво було спостерігати за процесом створення цих апетитних шедеврів. У мене частіше виходять вони товстими, але іноді тонкими і красивими.
До бабусиних навичок мені поки далеко, але тісто правильне я навчилася робити. І з вами поділюся тим, як приготувати млинці на кефірі з дірочками. Якщо хочете отримати візерунки, то тісто перелийте в пляшку і відкрийте кришку, а потім починайте малювати на сковороді. Але я робила все як завжди.
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 35 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Окріп - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Яйця збийте з цукром і сіллю до піни.
Потім додайте кефір і соду. Перемішайте. А потім тонкою цівкою влийте окріп, постійно збиваючи.
Після цього просійте борошно і замішати рідке тісто.
В кінці влийте масло і трохи перемішайте. Testo майже.
Смажте млинці на сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Приємного чаювання!