Млинці тонкі
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чи є такі люди, які не люблять млинці, адже їх можна приготувати з начинкою і буде відмінний обід або вечерю, можна приготувати на сніданок і подати "порожніми" з варенням або сметаною.
У моїй родині тонкі млинці готові їсти через день, а у вас? Ви не вмієте їх піч? Не біда, я розповім вам, як приготувати тонкі смачні млинці, і за допомогою цього рецепта ви зможете порадувати своїх рідних відмінними млинцями.
- Борошно пшеничне - 2 склянки (склянка 200 г)
- Молоко - 1, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок

Наливаємо в миску воду і молоко. Додамо сіль, цукор і яйця. Якщо робите солодкі млинці, можна додати ванільний цукор (1 чайну ложку). Якщо солоні, зменшуємо кількість цукру.

І перемішуємо до розчинення крупинок солі і цукру. Збивати не обов'язково.

Підсипає борошно.

Розмішуємо віночком до однорідності. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Потім даємо тесту відпочити хвилин 15-20.

Ставимо розігріватися сковороду, змащену олією. А в тісто додаємо рослинне масло, віночком добре перемішуємо.

Я смажу млинці на позначці 7, всього на перемикачі потужності 9 поділів. Сковорода діаметром 20 см. Наливаємо на розігріту сковороду майже повний ополоник тесту і, повертаючи сковороду, розподіляємо тісто по всій поверхні.

Коли краю млинця підрум'яняться, за допомогою лопатки перевертаємо його і підсмажуємо другу сторону.

Млинці виходять тонкими і з невеликими дірочками. У мене вийшло 20 тонких млинців, смажаться вони досить швидко.

Складаємо млинці один на інший, так вони довше не остигають. Можна змащувати їх вершковим маслом і подавати зі сметаною або варенням, а можна загортати в них начинку.