Млинці тонкі солодкі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Тонкі, солодкі, рум'яні і приголомшливо смачні млинці. Вихоплюються буквально зі сковорідки і моментально з'їдаються.
Опис приготування:
Солодкі тонкі млинці - прекрасне блюдо для сніданку або вечері. Я печу такі млинці відразу на двох сковорідках, і відлітають вони у мене буквально з-під рук. Гарячі, рум'яний - їх можна їсти і зі сметаною, і з пюре зі свіжих ягід, та й просто так з молоком. Цей рецепт приготування млинців тонких солодких простий і зручний. Правда, млинці виходять злегка жірновато, тому, якщо ви стежите за фігурою - багато не їжте. Хоча, вони такі смачні, що краще побалувати себе млинцями, а потім пробігти парочку зайвих кілометрів і скинути набрані грами Якщо ви не знали, як приготувати млинці тонкі солодкі, то цей рецепт саме те, що треба.
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 4 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Вершки - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
У глибоку миску просіваємо борошно і додаємо до неї цукор, сіль і яйця.
Вливаємо в борошно з яйцями дві склянки молока і ретельно перемішуємо все до однорідного стану.
Вливаємо в тісто вершки і добре перемішуємо.
Вершкове масло необхідно розтопити, остудити і влити в тісто.
Додаємо молоко, що залишилося і рослинне масло. Все добре перемішуємо. Тісто має вийти без грудочок і не дуже густим.
Для випікання перших млинців сковороду злегка змащуємо олією і розігріваємо. Наливаємо тісто, воно повинно красиво і рівно розтікатися по дну сковороди.
І випікаємо тонкі млинці, обсмажуючи з двох боків до рум'яного кольору.