Млинці на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Тонкі і апетитні млинчики на сметані в домашніх умовах виходять за уязика, якщо додати в тісто трохи молока або води. Вони ідеальні з солодкою начинкою або топінгами.
Рецепт приготування млинців на сметані цікавий своїм смаком і щільною текстурою. У такі млинці чудово використовувати сирну або іншу начинку за смаком. Вони добре зберігаються і залишаються м'якими навіть через кілька днів.
- Крем - 250 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 500-600 грам
1. У класичний рецепт млинців на сметані краще використовувати досить жирну сметану, щоб створити необхідну текстуру. Надіслати сметану в глибоку миску.
2. Додати сіль і цукор за смаком. При бажанні можна всипати дрібку соди. В окремій мисочці збити віночком або вилкою яйця. Додати до сметани і збити до однорідності. Всипати частина борошна, продовжуючи збивати.
3. Коли тісто стане досить густим, поступово влити молоко або воду (можна в рецепт приготування млинців на сметані використовувати також кефір). Тісто має бути рідким.
4. Залишилося влити трохи рослинного масла, щоб млинці добре знімалися зі сковороди. Ще раз перемішати і вилити невелику кількість тіста на добре розігріту сковороду. При бажанні її можна попередньо змастити шматочком сала, щоб перший млинець не був грудкою.
5. Смажити млинці на сметані в домашніх умовах з двох сторін, а потім змастити невеликою кількістю вершкового масла. Подавати до столу можна не тільки з начинкою, але і полив згущеним молоком, шоколадом або варенням.