Маннік з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите просту домашню випічку? Я дуже! Саме тому поспішаю поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати маннік з ягодами на сметані. Чудовий десерт до чаю для всієї родини, спробуйте!
Цей рецепт гарний тим, що використовувати можна абсолютно будь-які сезонні ягоди, які є під рукою. Втім, можете спробувати навіть спекти "маннік" з замороженими ягодами. Головна уязик - вишні або черешки повинні бути без кісточок. Кількість цукру в рецепті залежить від солодощі ягід і ваших смакових уподобань.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Ягоди - За смаком
1
Сметану з'єднайте з манною крупою і перемішайте. Паралельно включіть її, нехай гріється до 180 градусів.
2
Жовтки розітріть з цукром і розпушувачем. Білки окремо збийте до щільних піків.
3
Викладіть жовтки в манку, перемішайте. Після акуратно додайте білки.
4
Жароміцних форму застеліть пергаментом (зручно використовувати силіконову) або змастіть маслом. Викладіть частину тіста на дно форми і розрівняйте.
5
Ягоди вимийте, обсушити, розподіліть рівним шаром.
6
Зверху викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку. Запекайте "манник" до румяности 35-55 хвилин, в залежності від розміру форми.