Малинове варення
(покроковий рецепт з фото)
При застуді відразу хапаємося за малинове варення, його ж використовуємо як начинку для пирогів, а часто просто тріскається ложкою. Малина варення - обов'язкова складова Вашого шафки з запасами.
Варто відзначити, що малинове варення, якщо воно правильно приготоване і закачано в банки, можна зберігати пару років. Якщо Ви самі збирали малину в лісі, не забудьте набрати і насушити малинових гілочок. Малинове варення і настій з гілок малини - перші вороги застуди.
Як вид, варення зварити зовсім нескладно (на радість усім ласунам! ). Головне, все ретельно промити і стерилізувати.
- Малина - 4 склянки
- Цукор - 7 склянок
- Пектин (упаковка) - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте банки для варення, стерилізують гарячою парою або окропом. Те ж виконайте і з кришками. Малину промийте. Покладіть в каструлю, додайте пектин і масло (це позбавить від пінки! ).
2. Каструлю з малиною поставте на сильний вогонь. Не забувайте постійно помішувати, доведіть до кипіння.
3. Додайте цукор, перемішайте. Цукор повинен розчинитися, а варення закипіти. Нехай покипить протягом однієї хвилини.
4. Вимкніть плиту, але продовжуйте заважати варення ще хвилин 4-5.
5. Готове варення перелийте в банки, закатати, потім протягом 10 хвилин закриті банки відправте на водяну баню. На ніч залиште на рушник, щоб варення охололо. Зберігайте в темному і прохолодному місці.