Рецепт Малинове варення фото

Малинове варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина
Для дітей, Літні
Заготовки, Варення

При застуді відразу хапаємося за малинове варення, його ж використовуємо як начинку для пирогів, а часто просто тріскається ложкою. Малина варення - обов'язкова складова Вашого шафки з запасами.

Варто відзначити, що малинове варення, якщо воно правильно приготоване і закачано в банки, можна зберігати пару років. Якщо Ви самі збирали малину в лісі, не забудьте набрати і насушити малинових гілочок. Малинове варення і настій з гілок малини - перші вороги застуди.

Як вид, варення зварити зовсім нескладно (на радість усім ласунам! ). Головне, все ретельно промити і стерилізувати.


  • Малина - 4 склянки
  • Цукор - 7 склянок
  • Пектин (упаковка) - 1 штука
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
малинове варення - фото крок 1
1. Підготуйте банки для варення, стерилізують гарячою парою або окропом. Те ж виконайте і з кришками. Малину промийте. Покладіть в каструлю, додайте пектин і масло (це позбавить від пінки! ).
малинове варення - фото крок 2
2. Каструлю з малиною поставте на сильний вогонь. Не забувайте постійно помішувати, доведіть до кипіння.
малинове варення - фото крок 3
3. Додайте цукор, перемішайте. Цукор повинен розчинитися, а варення закипіти. Нехай покипить протягом однієї хвилини.
малинове варення - фото крок 4
4. Вимкніть плиту, але продовжуйте заважати варення ще хвилин 4-5.
малинове варення - фото крок 5
5. Готове варення перелийте в банки, закатати, потім протягом 10 хвилин закриті банки відправте на водяну баню. На ніч залиште на рушник, щоб варення охололо. Зберігайте в темному і прохолодному місці.

Схожі рецепти