Листковий торт з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
У вас наближається сімейне свято, а ви не знаєте, який торт спекти? Я рекомендую приготувати листковий торт з ніжним заварним кремом. Він напевно обов'язково сподобається і вам, і вашим гостям.
Смачні домашні торти завжди цінуються на будь-яких святах. І нехай вони іноді виходять не такими гарними, як магазинні, але зате вони смачніше, цей точно. Якщо у вас наближається сімейне свято і ви не знаєте, яким би тортиком побалувати рідних і друзів, спечіть листковий торт з заварним кремом. Цей смачний торт з ніжним кремом підкорить всіх. Рецепт приготування листкового торта із заварним кремом перед вами.
- Борошно пшеничне - 5 склянок(4 - в тісто, 4 столові ложки для крему)
- Вершкове масло - 380 грам(180 - в тісто, 200 - в вершках)
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 400 грам
- Молоко - 1 літр
- Крем - 1, 5 склянки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Готуємо тісто. Змішуємо сметану, борошно і вершкове масло.
У вас повинно вийти досить круте тісто, консистенцією схоже на пельменное.
Розділити тісто 10-12 частин, накриємо харчовою плівкою - і нехай тісто відпочине хвилин 15.
Потім кожну частину тесту розкачати в тонкий круглий пласт і наколемо виделкою.
І викладаємо на деко, злегка присипаний борошном або застелений папером для випічки. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилини 4-5, до легкого рум'яного кольору.
Викладаємо спечені коржі один на інший. Нехай остигають.
Займемося приготуванням крему. Змішуємо яйця з борошном і цукром: звичайним і ванільним.
Збиваємо міксером до однорідного стану.
Не перестаючи збивати, додаємо тепле молоко. Ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні, не перестаючи помішувати, доти, поки крем не стане густим.
Додаємо в крем вершкове масло і збиваємо до однорідності.
Перемащуємо коржі кремом і злегка притискаємо їх один до одного. Змащуємо кремом боки і верх і прикрашаємо торт за своїм бажанням. Потім відправляємо його в холодильник для просочення годин на 10-12.