Листковий салат з куркою і ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.
Поєднання ніжного філе курки і солодкого ананаса - неповторний смак простого салату. Нескладний у приготуванні, з цікавим смаком, листковий салат з куркою і ананасами - це прикраса столу.
Опис приготування:
Рецептів приготування листкового салату з куркою і ананасами багато, але кожен додає різні шари і у кожного салату виходить свій смак. Я вам пропоную свій варіант листкового салату, який готується з простих продуктів і виходить дивовижно смачним. Зазвичай я його готую на великі свята, коли друзі і сім'я збираються разом. Розповідаю, як приготувати листковий салат з куркою і ананасами.
- Куряче філе - 400 грам (відварене)
- Консервовані ананаси - 400-500 грам
- Гриби - 200-300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 300 грам
- Яйце - 4-5 штук
- Майонез - 200 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження грибів)
Попередньо відварене філе курки порізати на дрібні шматочки і викладемо в красиву салатницю першим шаром.
Промажем філе майонезом, можна злегка поперчити.
Наступний шар - смажені гриби. У мене лісові заморожені. Я їх раніше дістав з морозилки і посмажив з невеликою кількістю цибулі до готовності. Остигнули гриби дрібно нарізаємо і викладаємо поверх курки.
Якщо ви підсмажили гриби з невеликою кількістю рослинного масла - змащуємо майонезом.
Тепер настала черга ананаса, він у мене кубиками в банку, вже і нічого робити з ним не треба, крім як злити рідину. Акуратно промазуємо майонезом.
Наступний шар з варених яєць. Поріжемо їх дрібно або натріть на дрібній тертці. Робимо так, як вам зручніше, смажена яєчний шар майонезом.
Останній шар складається з твердого сиру, натертого на крупній тертці. Усе, салат готовий. На свій розсуд прикрашайте його, але я думаю, що тут більше нічого і не треба.